Choď na obsah Choď na menu
 


Kontroverzná kniha, ktorú prvýkrát publikovali pred 25 rokmi – Heather má dve mamy (Heather Has Two Mommies) – bola opätovne vydaná. Publikácia je jednou z prvých, ktorá priniesla pohľad na rodinu, v ktorej dve lesbičky vychovávajú dieťa.

„… najprv prestavovala šok v detskej literatúre – príbeh o dcére dvoch lesbičiek – a po rokoch, kniha inšpirovala všetko od politického hnevu a knižných zákazov až po pocity ohromnej vďaky a spolupatričnosti medzi ostatnými homosexuálnymi rodinami.“

Dnes, keď vychádza nové vydanie prvej detskej knihy s tematikou lesieb, 31-ročná žena, matka štyroch detí reaguje na knihu otvoreným listom.

Heather Barwick, ktorá bola zástankyňou manželstva homosexuálnych párov, dnes uvádza, že vo svojom srdci zažila veľkú zmenu. Tvrdí, že si uvedomila, ako jej otec chýbal, keď vyrastala.

Dnes mladá žena prehlasuje, že „deti potrebujú matku a otca.“

V reakcii na nové vydanie knihy Barwicková publikovala na internetovom portáli The Federalist otvorený list, v ktorom vyjadruje svoju skúsenosť pri výchove svojich detí.

Hoci Barwicková nepociťuje voči dvom matkám, ktoré ju vychovávali nenávisť alebo rozhorčenie, odhalila: „Len teraz, keď sa každý deň pozerám ako moje deti milujú a sú milované ich otcom, vidím krásu a múdrosť tradičného manželstva a rodičovstva.“

Žena, ktorú vychovávali dve ženy, po tom, čo so svojím budúcim manželom začala chodiť do kostola, zistila, že manželstvá osôb rovnakého pohlavia a zároveň výchova detí nie sú správne.

Heather Barwicková uviedla, že je ochotná čeliť pravdepodobným negatívnym prejavom voči nej zo strany obhajcov manželstva a rodičovstva osôb rovnakého pohlavia. Je ochotná čeliť v mene ostatných ako je ona, pretože je veľa ľudí, ktorí majú strach hovoriť v prospech tradičnej rodiny… majú strach z nenávisti…

„Mnohí z nás sa príliš boja hovoriť nahlas a povedať vám o našom zranení a bolesti, pretože z nejakého dôvodu sa zdá, že by ste nepočúvali. Že nechcete počúvať. Ak hovoríme, že sme zranení, pretože sme boli vychovávaní rodičmi rovnakého pohlavie, sme buď ignorovaní alebo označení za nenávistníkov,“ uviedla tiež mladá žena.


Zdroj: hlavnespravy.sk