Choď na obsah Choď na menu
 


Pred niekoľkými rokmi Kaya Jonesová, ktorá sa preslávila ako členka hudobnej skupiny Pussycat Dolls, hovorila o zle interrupcií a o tom, ako Hollywood tlačí na mladé ženy, aby ich podstúpili pod hrozbou ohrozenia kariéry. Teraz sa k tejto problematike vyjadrila ešte viac, vrátane priznania, že sama podstúpila viacero potratov, informuje portál Live Action

 

Jonesová, ktorej skutočné meno je Chrystal Neria, vystúpila v relácii Speak Out s moderátorkou Christine Yearginovou a vysvetlila, že chce varovať ostatné ženy pred rovnakými rozhodnutiami, aké urobila ona. V súčasnosti má 38 rokov a uviedla, že prvý potrat podstúpila ako tínedžerka a hoci bola neplnoletá, mohla zákrok podstúpiť bez vedomia rodiny. Tento prvý interrupčný zákrok pripravil pôdu pre ďalšie, ktoré nasledovali.

“Po prvom si už nemyslíte, že ste urobili niečo zlé,” povedala. “Je to normalizované. A čo je to hranica, kým ju neprekročíte? … Keď raz prekročíte túto hranicu, je veľmi ľahké pokračovať v jej prekračovaní.”

Neskôr sa stala členkou skupiny Pussycat Dolls, ale tentoraz rozhodnutie podstúpiť interrupciu nebolo úplne jej vlastné.

“Povedali mi, aby som sa toho zbavila,” uviedla. “V tej chvíli, keďže som už predtým interrupciu podstúpila, som si nemyslela, že je to až taký veľký problém.”

Napokon, vo veku 30 rokov, bola Jonesová znásilnená. Hoci si pôvodne chcela dieťa nechať, vyhlásila, že stres spolu s “komplikáciami” ju viedli k opätovnému potratu. “Keď ste už jeden podstúpili, myslíte si, že ich môžete podstúpiť znova,” dodala.

Teraz dúfa, že jej príbeh ukáže ostatným ženám realitu interrupcie a ako ich ovplyvní. “Budete to ľutovať celý život,” povedala. “Aj keď sa zajtra stanem matkou a budem šťastne vydatá a všetko bude v poriadku, stále budem ľutovať tie tri deti, ktoré som nemala.”

Na vine je Hollywood

Jediné, čo jej teraz pomáha, vysvetlila, je oprieť sa o svoju vieru.

“Je to veľmi bolestivé. Je v tom veľa hnevu. Je v tom veľa frustrácie,” pokračovala. “A je tu nedostatok vedomostí. Aj veľa výčitiek. Nič to nemôže odstrániť okrem samotného Boha, keď mu to položíte k nohám a budete ho prosiť o spásu v týchto otázkach.”

Vo svojich predchádzajúcich komentároch o potratoch sa Jonesová vyjadrila, že možno tajne narážala na svoje vlastné skúsenosti. “Hollywoodske elity tlačia na mladé ženy v zábavnom priemysle, čoho následkom sú poruchy príjmu potravy, sex, drogy a potraty,” napísala na Twitteri. V následnom rozhovore pre Media Research Center upozornila: “Poznám osobne ľudí, s ktorými som podnikala, ktorí tým boli ovplyvnení a boli požiadaní, aby robili veci, ktoré nechcú.”

Jonesová nie je jedinou členkou skupiny Pussycat Dolls, ktorá odsúdila potraty. Hlavná speváčka Nicole Scherzingerová sa tiež vyjadrila proti potratom a vyzvala ľudí, aby si namiesto smrti vybrali život.

“Moja mama so mnou otehotnela, keď mala 17 rokov a porodila ma, keď mala 18,” povedala. “Rozhodla sa. Jej rodičia by jej nikdy nedovolili ísť na potrat. Tak som prišla na svet, takže chcem len povzbudiť všetkých, aby si nechali svoje deti.”

Zdroj: hlavnespravy.sk