Choď na obsah Choď na menu
 


Pomôžte odvážnej rodine privítať ďalšie deti s mimoriadne zriedkavým genetickým ochorením: Gemma DeWittová a jej manžel Aaron sú veriaci katolíci, ktorí navštevujú tradičnú latinskú omšu v strednom Missouri. Sú manželmi už 14 rokov a majú 4 deti: Rachele (13), Mosesa (11), Ezykiela (7) a Jeremiaha (5). Gemma je matkou, ktorá sa venuje domácemu vzdelávaniu, a Aaron pracuje v oblasti IT.

Dve najmladšie deti, Ezykiel a Jeremiah, majú mimoriadne zriedkavý syndróm známy ako Allan-Herndon-Dudleyho syndróm (AHDS). AHDS je porucha vývoja mozgu, ktorá postihuje len malý počet detí na celom svete. Syndróm postihuje výlučne chlapcov. Spôsobuje stredne ťažké až ťažké mentálne postihnutie a problémy s pohybom. Ezykiel aj Jeremiah sú pripútaní na invalidný vozík a nemôžu hovoriť ani chodiť. Ich očakávaná dĺžka života je, žiaľ, značne obmedzená.

Aaron a Gemma sú mimoriadne schopní rodičia, ktorí poskytujú dôslednú a láskyplnú starostlivosť všetkým svojim deťom, najmä svojim dvom synom so špeciálnymi potrebami. Hoci Ezykiel a Jeremiah nikdy neboli schopní komunikovať v tradičnom zmysle slova, osobne som bol svedkom nezameniteľných pohľadov lásky žiariacich v ich očiach — a úprimných šťastných úsmevov — keď komunikovali so svojou rodinou, keď sedeli na vozíčkoch počas svätej omše a po nej.

Gemma a jej manžel vždy zostali otvorení novému životu, ak je to Božia vôľa. Gemma (ktorá má 39 rokov) prežila viacero potratov, ale zostala pevná vo svojej dôvere v Boha. Nedávno sa Aaron a Gemma po prijatí požehnania od svojho kňaza radovali, keď zistili, že nielenže sú opäť tehotní, ale že Gemma je požehnaná dvojičkami!

Pri vstupe do tehotenstva Gemma a Aaron vedeli, že ak budú dvojičky náhodou chlapci, bude 50 % pravdepodobnosť, že aj oni budú postihnutí AHDS, rovnako ako dvaja z ich troch bratov. Hoci sa modlili, aby boli požehnaní zdravými chlapcami (alebo dievčatami, ktoré nebudú postihnuté), mali pokoj, že Boh sa postará a dá im milosti potrebné na to, aby mohli vychovávať ďalších dvoch chlapcov s týmto syndrómom, ak to bude jeho vôľa.

Napokon sa Gemma a jej manžel dozvedeli zdrvujúcu správu, že obe dvojčatá (jednovaječné dvojčatá) sú skutočne genetickými nositeľmi syndrómu Allana-Herndona-Dudleyho. Gemma má chlapcov, ktorí dostali mená Binjamin Pius a Iosef Maximilián, porodiť v októbri tohto roku.

To, čo robí tento príbeh hodným pozornosti, je absolútne prijatie a odovzdanie sa do Božej vôle, ktorého som bol osobne svedkom v rodine DeWittových. V situácii, ktorá by mnohých ľudí priviedla k zúfalstvu, sa rozhodli dôverovať Bohu, že im požehná ďalšie dve deti so špeciálnymi potrebami. To, čo by mnohí ľudia považovali za neprekonateľnú a skľučujúcu výzvu, prijímajú s veľkou milosťou a neochvejnou vierou v Boha.

Zajímavé je, že o tehotenstvo Gemmy’sa zaujímal lekár na Floride. Je tak teraz prvou tehotnou ženou na svete, ktorá užíva experimentálnu farmaceutickú terapiu určenú špeciálne pre matky nenarodených detí s AHDS s cieľom zmierniť následky syndrómu. Účinnosť lieku nebude známa, kým dvojčatá nedosiahnu určité pozorovateľné vývojové míľniky, približne do veku 6 mesiacov.

Rodina DeWittová nedávno absolvovala púť do Goweru v Missouri, aby si pozrela neporušené telo sestry Wilhelminy Lancasterovej, a počas nej sa modlila o milosť prijať Božiu vôľu týkajúcu sa ich nenarodených chlapcov. Samozrejme, že sa modlili za zázrak, ale priznali, že sú vďační za modlitby obetované za ich rodinu, pretože musia čeliť mnohým výzvam, ktoré ich nevyhnutne čakajú.

Pri prijatí týchto dvoch vzácnych chlapcov do rodiny navyše DeWittovci nepochybne zažijú značné finančné ťažkosti. V súčasnosti má Gemma s manželom upravenú dodávku, ktorá je prispôsobená na to, aby sa do nej zmestili dva invalidné vozíky Ezykiela a Jeremiáša’. Keď prídu dvojčatá, rodina bude pravdepodobne potrebovať novú dodávku, ktorá bude schopná uniesť štyri invalidné vozíky a nezabudne ani na ich ďalšie dve deti! Je to samozrejme vysoký finančný cieľ, a ak čitatelia LifeSiteNews môžu podporiť takúto záslužnú vec, viem, že táto skromná rodina by to veľmi ocenila.

Aaron a Gemma majú krásny, katolícky, pro-life pohľad na svoju situáciu. Mnohí ľudia v ich situácii by nemali taký pohľad na vec, aký majú oni. Práve Ježiš v ich živote ich odlíšil, dal im pohľad, že tieto nenarodené deti sú napriek svojmu postihnutiu vzácnym a cenným darom od Boha. Ich odvážne rozhodnutie dôverovať Bohu bez ohľadu na výsledok určite inšpiruje ľudí z rôznych prostredí.

Zdroj: lifenews.sk