Choď na obsah Choď na menu
 


Pro-life hnutie je plné matiek a otcov, ktorí majú skúsenosť s potratom. Jednou z nich je žena, ktorá podstúpila potrat, keď mala 22 rokov. Nechala sa ovládnuť hanbou a strachom, zaprela svoje kresťanské hodnoty a vykonala to, čo malo byť riešením jej problémov. No nebolo.

 

V rozhovore pre Christian Post Karen Ellisonová hovorí o svojej ceste k uzdraveniu po tom, čo podstúpila potrat svojho dieťaťa. Teraz je pro-life autorka a zakladateľka terapeutického programu Deeper Still, ktorý sa venuje emocionálnemu a duchovnému uzdraveniu žien i mužov trpiacich traumou zo straty dieťaťa po potrate.

V Pure Flix podcaste opisuje, ako sú v modernej kultúre matky a otcovia tlačení postaviť sa proti svojmu vlastnému dieťaťu. Ako nedávny príklad poukázala na udeľovanie cien Zlatý glóbus v januári, kde herečka Michelle Williams poďakovala Bohu za svoj potrat, čím si vyslúžila obrovský aplauz od svojich celebritných kolegov a kolegýň.

„Čím hlasnejšie kričíme, aby sme obhájili potraty, tým viac otupujete svoje srdce,“ uvádza Ellisonová. „Chcete svoje srdce znecitlivieť, aby ste potlačili vinu, aby ste nevnímali hanbu – preto si to nechcete priznať. Chcete dať hluk na maximum, aby prehlušil nočné mory, ktoré prežívate.“

Ellison ďalej opisuje modernú kultúru klaňajúcu sa idolom.

„Myslím, že celá potratová diskusia sa pokúša cieliť na identitu. Ak musím mať dieťa, tak som určitým spôsobom zotročená. Deti sa v tom celom stali zločincami, ktorí mi chcú zobrať moje ženstvo a identitu.“

Keď Ellison podstúpila potrat pred 30 rokmi, potratová diskusia nerezonovala natoľko ako dnes. Hovorí, že urobila svoju voľbu na základe strachu a hanby – a bolo to zlé rozhodnutie.

Časom Ellison našla slobodu a odpustenie skrze Ježiša Krista. V súčasnosti sa snaží priblížiť rovnako trpiacim matkám a otcom rovnakú slobodu.

Jej program Deeper Still, ktorý založila v Tennessee, pomohol už viac ako 1000 ženám. Ponúka duchovnú obnovu a zdroje pre ženy a mužov a rovnako aj tréning pre cirkevných predstaviteľov a pro-life lídrov.

„Snažíme sa dosiahnuť slobodu cez pokorné srdce a oľutovanie…“, uvádza Ellisonová. „Preliali sme nevinnú krv; zobrali sme svojim deťom život. Prinášame toto zlo na svetlo ako spoveď. Pokorne to odovzdávame Bohu a On vo svojej milosrdnej láske prijíma náš predchádzajúci arogantný postoj a odpúšťa nám. Jeden z našich cieľov je zamerať sa na kostoly, keďže mnohé ženy po potrate hľadajú útechu práve v jeho tichu.“

(Na Slovensku sa podobnému programu venuje projekt Ráchelina vinica – pozn.prekl..)

Preložila Viktória Dandárová

Zdroj: hlavnespravy.sk