Choď na obsah Choď na menu
 


Štyridsaťtriročná žena prelomila svoje mlčanie približne po štrnástich rokoch hrozného zneužívania zo strany zosnulého otca. Súčasťou zneužívania bol aj nútený domáci potrat, ktorý bol výsledkom incestného znásilnenia.

Ako pôvodne uviedli The Daily Record, najväčšie škótske noviny, Judy van Niekerková hrala svojmu otcovi rolu „poslušnej manželky“ od šiestich do dvadsiatich rokov. Vtedy utiekla z domu. Podľa Niekerkovej matka opustila ich rodinu po prvýkrát, keď mala šesť rokov. Práve vtedy Noah Walsh začal priúčať svoju dcéru tomu, aby bola jeho gazdinou a sexuálnou otrokyňou.

Keď som mala šesť rokov, môj otec ma učil boxovať. Bola som len malá, ale čakal odo mňa, že s ním budem bojovať, aj keď ma to bolelo,“ hovorí Niekerková. „Bol hrubý k mame a nazýval ju zbytočnou a lenivou a bil ju.“

Okrem starostlivosti o svojich päť súrodencov bola Niekerková nútená robiť „vyčerpávajúcu prácu v domácnosti“, ba i „zostať“ s jej otcom, kde „sa jej nanucoval...“.

Bola som len dieťa, keď ma začal sexuálne napádať a znásilňovať ma. Mávala som potom veľké bolesti. Nechal ma s pocitom zmätenosti a úplnej bezcennosti.“

Kvôli nepretržitému znásilňovaniu bola Niekerková (teraz už vydatá) vo svojich 14 rokoch už druhýkrát tehotná (prvé tehotenstvo skončilo potratom). Aby Walsh zakryl zneužívanie, ohrozil svoju dcéru tak, že vykonal potrat svojho vnúčaťa.

Chcela som to dieťa, lebo som bola celý deň zavretá a neuveriteľne osamelá,“ povedala Niekerková, „dúfala som, že by mi to dalo niekoho, s kým by som sa mohla porozprávať“.

Bil ma päsťou do žalúdka, prinútil ma dať si horúci kúpeľ a skúšal tak ukončiť tehotenstvo. Nakoniec vykonal domáci potrat pomocou ramienka na šaty.“

Keď mala Niekerková v šesťnástich rokoch tretie tehotenstvo, skončila na potratovej klinike. Potom, hovorí, sa ospravedlnila otcovi za otehotnenie. Mala som pocit, že to bola moja chyba. Mala som vymytý mozog.“

Ďalšou súčasťou zneužívania bolo, že Walsh bil svoju dcéru do hrude, lámal jej kosti a nazýval ju „zlou“.

V roku 2000, po tom, čo odcestovala do Londýna, aby sa vyučila za účtovníčku a po tom, čo sa stretla so svojím budúcim manželom, Tinym, vyrozprávala Niekerková polícii, čo sa s ňou stalo. Bola nútená svedčiť proti svojmu otcovi, ktorý sa na to prizeral. Dostal 15 rokov väzenia.

Tam zomrel na rakovinu. A práve tam ho Niekerková navštívila v roku 2004. Vtedy si navzájom povedali, že jeden druhého majú radi a že ona konečne... pokoj“ a voči nemu cíti úplnú lásku a súcit“.

Potrat je často používaný na zakrytie sexuálneho zneužívania a v niektorých prípadoch sa to deje aj v spolupráci potratárov.

V minulom roku sa zistilo, že doktor Ulrich Klopfer z Indiany kryl údajné pohlavné zneužitie niekoľkých dievčat tým, že potrácal ich nenarodené deti a nehlásil ich vykonanie ani celé mesiace potom, čo je v rozpore so zákonmi štátu. Klopfer povedal, že pravidelne radí ženám a dievčatám, aby chodili do okolitých štátov, aby sa vyhli požiadavke podávania správ, ktorá je v Indiane.

Potrat sa tiež použil na zakrytie incestného znásilnenia a tehotenstva 12-ročného dievčaťa v kanadskom Quebecu. Rodičia dievčaťa boli nakoniec poslaní do väzenia.

Vyšetrovanie vykonané skupinou Live Action tiež ukazuje, že zamestnanci potratovej kliniky v Indiane a ďalších štátoch sa nelegálne pokúsili zakryť pohlavné zneužitie dievčat, ktoré otehotneli kvôli tomu, že ich predávali, aby poskytovali sexuálne služby. Snažili sa tiež zakryť iné prípady sexuálnej aktivity bez obojstranného súhlasu, ktoré viedli k tehotenstvu.

Zdroj: lifenews.sk