Tehotná mamička s diagnózou rakoviny ignorovala rady lekárov, aby ukončila život nenarodeného dieťaťa, ho nakoniec po liečbe “zázračne” porodila, píše The Mirror.

37-ročná Tifanie Moratayaová z Kalifornie sa len štyri dni po diagnostikovaní rakoviny prsníka v auguste 2016 dozvedela, že je tehotná.

Lekári jej vraveli, že chemoterapia môže poškodiť vajíčka, takže asi nebude môcť mať deti. Tifanie sa potom musela rozhodnúť, či podstúpi IVF (mimotelové oplodnenie) s tým, že sa jej vajíčka vyberú, čo by znamenalo stratu jej nenarodeného dieťaťa, alebo pokračovať v tehotenstve.

Sedem lekárov jej odporučilo, aby dala dieťa na potrat, ale ona napriek riziku chemoterapie počas gravidity sa rozhodla nechať si ho, s čím súhlasil aj jej 52-ročný partner, vysokoškolský profesor Anthony. A v marci minulého roka porodila krásne zdravé dieťa, dcérku Zoe.

“Chcela som, aby mi povedali niečo spoľahlivé, že dieťa bude mať niečo poškodené, ale nebolo nič, neexistovali žiadne hmatateľné riziká,” vraví Tifanie. Aj v odborných knihách nachádzala riziká a neodporúčali dieťa, ale ona po celý čas “držala v sebe nádej”. Odhodlanie a silu jej dodávala ešte nenarodená Zoe a 10-ročný syn Alexander.

Svoju Zoe, ktorá už má teraz 14 mesiacov, šla ukázať lekárom, ktorí jej predtým radili, aby ukončila tehotenstvo, aby im dokázala, že “zázraky sa môžu stať”.

Keď k jednému z nich prišla, povedala: “Neviem, či si ma pamätáte, ale toto je moja dcéra.” Takto navštívila všetkých. “Väčšina z nich ma objala a povedala, že sú šťastní, že sa mýlili,” dodáva k tomu.

A o svojej Zoe vraví: “Je to zázračné dieťa je silná a prekypuje zdravím. Je to pravdepodobne rozhodnutie, na ktoré som v mojom živote najviac pyšná.”

Zdroj: lifenews.sk