Choď na obsah Choď na menu
 


Puto medzi matkou a dieťaťom je najsilnejšie zo všetkých pút a toho príkladom je príbeh dvojročného Gao Qinbaa a jeho matky, Zhang Rongxiang. Informáciu priniesol portál dailymail.co.uk.

Zhang Rongxiang v roku 2010 utrpela ťažkú autonehodu, po ktorej upadla do vegetatívnej kómy. Lekári jej nedávali žiadnú nádej, že sa preberie, ale Zhang bola v štvrtom mesiaci tehotenstva preto ju udržiavali pri živote. Manžel, Gao Dejin, nestrácal nádej a nasledujúcich päť mesiacov sa o ňu doma staral.

V júli 2011 doktori priviedli na svet syna cisárským rezom. Malý syn Gao Qinbao bol v jej blízkosti každý deň. Keď povyrástol, hrával sa pri matke pýtal sa jej, kedy sa zobudí. Manžel si spomína, že keď sa jej syn prihováral, vždy pootočila hlavu v smere za jeho hlasom. Na počudovanie lekárov aj blízkych sa Zhang v máji, keď mal jej syn dva roky, prebrala z kómy v okresnej nemocnici Shuyang v provincií Ťiang-su.

I keď môže prehĺtať, nie je schopná potravu rozžuť. Aby nemusela jesť nemocničnú stravu rozmixovanú na pyré, krmí ju malý Gao Qinbao z úst do úst jedlom, ktoré jej predžuje. Rodina prežila hlavne na štátnych príspevkoch a s podporou príbuzných.

jf

Zdroj: hlavnespravy.sk