Choď na obsah Choď na menu
 


Ono to „company oriented“ propaganda podávania „vakcíny“ má čoraz ťažšie. Priehradný múr postupne presakuje, pričom sa tvoria nové a nové priesaky. Je len otázkou času, kedy sa roztrhne celý múr. Na stránke osel.cz bol  opublikovaný príspevok „Spike protein aktivuje endogenní retroviry“.

Dovolíme si citovať: „Některé z poznatků nepatří k těm, které potěší. Je jím i chování proteinu, který ve vakcinaci proti koronaviru hraje hlavní roli. Pokud má mezinárodní tým 22 vědců pravdu, tak tento protein navozuje aktivaci retrovirů. A co je na tom tak nežádoucího? Třeba to, že od aktivace retrovirů již není daleko k integraci RNA do genomu. U možnosti nechtěného zapsání něčeho do genomu, bychom měli hodně zbystřit pozornost.“

My tú pozornosť zbystrujeme už skoro dva roky. O čo ide? O možnej integrácii mRNA vakcíny proti COVID-19 do ľudského genómu sme písali (https://akw.sk/covid-19/velky-problem-rna-sa-prepisuje-do-dna/).

V úvode je potrebné spomenúť, že  endogénne retrovírusové elementy (HERV) predstavujú asi 8% všetkých sekvencií chromozómov, teda celého ľudského genómu. Kým spia, je pokoj. Keď sa aktivujú, je zle. Prečo? O tom nádherne porozprávala práca „The aliens inside us: HERV-W endogenous retroviruses and multiple sclerosis“. V práci sa hovorí o dvoch ľudských endogénnych retrovírusoch HERV-W, ktoré sú kofaktormi vzniku sclerosis multiplex (SM).

A teraz to podstatné: V práci „SARS-CoV-2 induces human endogenous retrovirus type W envelope protein expression in blood lymphocytes and in tissues of COVID-19 patients“  opublikovanej ako preprint (https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2022.01.18.21266111v2), autori študovali efekt SARS-CoV-2 expresiu HERV-W and HERV-K obalu (ENV). Ako sme spomínali vyššie o  HERV-W je známe, že je zapojený v patogenéze imunologických a neurologických ochorení u ľudí.

Autori pridali rekombinantný spike (S) proteín do kultúry buniek izolovanej z periférnej krvi človeka . To spôsobilo okamžité a výrazné zvýšenie RNA aktivity endoretrovírusov (HER-W a HERV-K) vrátane tvorby ich proteínových obalov.

Tu by sa patrilo zvolať – phobos a deimos, strach a hrôza. Ale my sme „prízemní“ experimentátori, ktorí sa desaťročia riadia zásadou – teória je teória, jej bohom je experiment.

Na prvý pohľad si niekto povie – pridali, zmerali, no a čo. In vitro, ktovie, ako to je naozaj. Ale ten experiment už existuje. Bohužiaľ. Dokonca sme o ňom písali: „Súvis mRNA vakcinácie a sklerózy multiplex“ (https://akw.sk/covid-19/suvis-mrna-vakcinacie-a-sklerozy-multiplex/). Kruh sa uzavrel.

Dokedy ešte budú kolegovia neurológovia mlčať? Dokedy ešte bude skupina medicínskych analfabetov, bez akýchkoľvek etických zábran, poškodzovať zdravie obyvateľov Slovenska?

Autor: MUDr. Ján Lakota, CSc.

Zdroj: Advokátska kancelária Weis & Partners