Choď na obsah Choď na menu
 


Dekadencia už niekde prekračuje všetky medze. V Dánsku bola v televízii vysielaná relácia, kde deti pozerali na nahých dospelých ľudí a následne sa ich mohli pýtať na otázky ohľadom ich tela. Tvorca relácie sa bráni tým, že cieľom relácie je ukázať deťom „normálne telá“, keďže všade a najmä na sociálnych sieťach vidia ľudí s dokonalými telami.

 

Ohrozovanie mravnej výchovy mládeže im asi nič nehovorí. Na dánskom televíznom kanáli Ultra určenom detským divákom, ktorý patrí pod Dánsku verejnoprávnu televíziu, v relácii zvanej „Ultra odhadzuje zvršky,“ vystúpili piati nahí dospelí ľudia.

Deti kládli naháčom otázky

Súčasťou relácie boli aj deti vo veku 11 – 13 rokov, ktoré sa na naháčov pozerali a následne im kladli rôzne otázky “na telo“. Informuje portál Idnes.cz

Na nahých dospelákov padali od deti otázky ako napríklad:

„V koľkých rokoch sa ti v spodnej časti tela objavilo ochlpenie?“

Martin, jeden z odhalených účastníkov relácie priznal, že v mladosti riešil svoje proporcie, ale časom sa naučil prijímať  taký, aký je. Ďalší, sedemdesiatšesťročný Ule zase deti varoval pred perfektnými telami na sociálnych sieťach, ako je Facebook alebo Instagram. „My tu máme bežné telá. Dúfam, že chápete, že normálne telá vyzerajú takto,“ povedal deťom. Uvádza denník New York Times

Tvorcovia relácie sa snažili vybrať do relácie naháčov zo širokého spektra ľudí a z rôznych menšín. Asi najviac „zaujal/a“  transgender/istka Rei, ktorá/ý žiada, aby ho/ju ľudia oslovovali zámenom „oni.“ „Nie som chlapec, nie som dievča, som tak trochu všetko,“ oznámil/a deťom, ktorých zaujímalo, aké používa plavky na pláži, kam chodí na záchody atď.

Dáni sa búria

Podľa novín New York Post však takáto relácia poriadne rozhnevala mnohých Dánov. Tí na sociálnych sieťach neskrývali svoje rozhorčeníe a reláciu nazvali „nechutnou.”

Na stranu odporcov relácie sa postavil aj šéf pronárodne orientovanej Dánskej ľudovej strany Peter Skaarup, ktorý obvinil telvíziu z kazenia detí:„Nemôžeme nechať deti deťmi?“, klade si otázku v dánskom denníku.

Tvorcovia relácie sa bránia

Spolutvorca kontroverznej detskej relácie a jej moderátor v jednom, Jannik Schow si však za reláciou stojí. Odmieta tvrdenia, ktoré televíziu obviňujú z predčasnej sexualizácie detí a hovorí, že v žiadnom prípade nemá relácia nič spoločné so sexom.

Editor detského televízneho kanálu Ultra, Morten Skov Hansen, reláciu obhajuje tým, že jej cieľom bolo poukázať deťom na to, že normálne telá bežných ľudí vyzerajú takto a nie tak, ako to vidia na sociálnych sieťach.

Samuel Gdovin

Zdroj: hlavnespravy.sk