Choď na obsah Choď na menu
 


Zakladateľ korporácie Microsoft Bill Gates, ktorého dobročinný fond vyčlenil 300 miliónov dolárov na boj proti Covidu-19, varuje, že k imunite voči koronavírusu môže človek potrebovať nie jednu, ale niekoľko dávok vakcíny. Informovala televízia CBS News.

 

„Zatiaľ sa nezdá, že by nejaká jedna vakcína zapôsobila po jednej dávke. Zo začiatku v to dúfali,“ povedal Gates v televíznom rozhovore. Pritom nevylúčil, že istá vakcína, zvlášť druhej generácie, nás dokáže v budúcnosti „prekvapiť“.

„Dúfame, že len dve (dávky). Aj keď v prípade starších ľudí bude občas treba viac,“ povedal zakladateľ Microsoft v odpovedi na otázku o počte dávok vakcíny.

Fond Billa a Melindy Gatesovcov je druhý najväčší darca dnes už kontroverznej WHO, ktorý dokonca v rokoch 2018-2019 predstavoval 9,76% rozpočtu tejto organizácie. Kvôli jej zjavnej ideologizácii z organizácie na popud Donalda Trumpa tento rok vystúpili USA. Hoci Gates nie je lekár, financuje výskum vo výrobe liekov a vakcín a často sa k lekárskym postupom, najmä vakcinácii vyjadruje a vehementne ju podporuje.

Zdroj: hlavnespravy.sk