Choď na obsah Choď na menu
 


Vo februári, keď Rachel McKinneyová zo Stockportu začala pôsobiť zmätene a mala ťažkosti s rozprávaním, rodina jej odporučila ísť do nemocnice. Kvôli koronavírusovým obmedzeniam ju rodina nesmela sprevádzať. V nemocnici podstúpila vyšetrenie magnetickou rezonanciou, ktoré preukázalo, že má zápal mozgu.

Potom sa jej stav rýchlo zhoršil. „Prvých pár dní bola mobilná a dokázala opustiť oddelenie a ísť si sadnúť do auta s manželom a synmi. „Potom už nemohla chodiť a nemohla opustiť nemocnicu, takže ju nikto nemohol navštíviť“, povedala pre Manchester Evening News jej sestra Gemma. „Nemohla rozprávať a nemohla hýbať telom.“

Napokon nemocnica rozhodla, že ju uvedú do kómy. Gemma povedala, že rodina dostala od nemocnice veľmi málo informácií o jej stave.

„Predtým ako ju uviedli do kómy, ju nikto nemohol vidieť. Bola tam sama, bez rodiny. To je veľký šok.“

Nemocnica nakoniec informovala jej manžela, že má nevyliečiteľnú chorobu. Rachel zomrela 3. apríla, len pár dní po tom, čo sa lekári rozhodli odpojiť ju od prístroja na podporu života.

 

Gemma tvrdí, že akonáhle jej bol prístroj na podporu života vypnutý, mohla Rachelina rodina navštíviť nemocnicu, koľko chcela.

„Je to znepokojujúce, pretože sme tam nemohli byť, keď nás skutočne potrebovala“, povedala.

Rodina zistila, že Rachel zomrela na veľmi zriedkavú formu sklerózy multiplex.

„Do decembra bola úplne v poriadku. Bola fit a zdravá žena“, hovorí Gemma, ktorá považuje za veľmi zvláštne, že stav jej sestry sa tak rýchlo zhoršil. Jej rodina má podozrenie na súvislosť s vakcínou proti korone a jej smrť nahlásila v „YellowCardScheme“ ako vedľajší účinok.

Rodina chce tiež prístup k jej lekárskym záznamom a nariadila vyšetrovanie.

Gemma na Facebooku napísala, že tento stav u sestry nastal po tom, ako dostala v decembri a januári dávky vakcíny od Pfizeru.

Zdroj: hlavnespravy.sk