Choď na obsah Choď na menu
 


Manželia z anglického mesta Hull stiahli svoju štvorročnú dcéru z predškolského zariadenia po tom, čo zistili, že žiaci sa tam učia z knihy s názvom Grandad’s Pride (Dedkova Hrdosť), ktorá zobrazuje mužov v koženom oblečení a transsexuála s jazvami po operácii, informuje Daily Sceptic

Will a Maria Taylorová boli zdesení, keď na stránkach Grandad’s Pride zbadali “obrázky mužov, ktorí sú čiastočne nahí v koženom oblečení.“ Na ďalšom vyobrazení je transsexuál s jazvami po operácii, čo vyvolalo zúrivé reakcie rodičov, ktorí tvrdia, že to podporuje príliš skoré úpravy tela. 

 

Grandad’s Pride je výtvorom autora a ilustrátora Harryho Woodgatea pre knižné vydavateľstvo Waterstones.

Keď sa pár obrátil na škôlku so svojimi obavami z otvorene sexualizovaných obrázkov, boli šokovaní, keď sa zariadenie odmietlo ospravedlniť za používanie knihy. “Keď sme išli do škôlky, aby sme vyjadrili znepokojenie nad knihou, úprimne povedané, očakávali sme, že sa personál okamžite ospravedlní a tým to skončí. Ale vedenie ochrany začalo brániť obrázky. Tvrdia, že deti nerozumejú ani nevnímajú erotické, alebo sexuálne obrázky. Zamestnanci vyhlasujú, že obrázok iba zobrazuje oblečenie a dieťa ho nebude vnímať ako erotické, pretože nemá poňatia, čo je erotika.”

Personál popiera, že obrázky sú erotické a povedal páru: “To je len váš názor.”

Dedkova hrdosť

Publikácia rozpráva príbeh Milly, ktorá trávi leto v deduškovej chate pri mori. Keď sa Milly jedného dňa hrá v podkroví, odhalí starú vlajku Pride starého otca. Keď starý otec vysvetlí Milly, čo je Pride, spolu s Milly plánujú pochod hrdosti v dedine.

BookTrust, ktorý propaguje čítanie pre deti, varuje rodičov: „Ilustrácie v Grandad’s Pride obsahujú realistické vyobrazenia toho, ako môže vyzerať pochod hrdosti, vrátane osoby oblečenej v koženom oblečení pre dospelých a niektoré obrázky, ktoré sú kultúrne citlivé. Rodičia a opatrovatelia by si mali knihu pred zdieľaním prečítať.”

Zdroj: hlavnespravy.sk