Choď na obsah Choď na menu
 


Psychiater MUDr. Radoslav Čičala  informoval o záveroch, ku ktorým dospeli spolu s viacerými lekármi. Zisťovali porovnanie očkovaných a tých, čo prekonali COVID-19 na jar. Na čo prišli?

 

Ako popisuje lekár na sociálnej sieti, našli 10 zdravotníkov, ktorí boli pozitívni na koronavírus na jar, pracujú v nemocničnom prostredí, sú v stálom kontakte s pacientami, niektorí na COVID-oddeleniach. Konštatuje, že doteraz sa z nich nik nenakazil.

„Sú pravidelne testovaní. Imunita im trvá už takmer rok, prirodzená imunita. Ochorenie prekonali bez závažnejších príznakov, u jedného maximálne 5 dni v posteli pre únavu, niektorí bez príznakov. Nik na ventilátore, hospitalizovaný. Ide o ľudí od 30 do 55 rokov,“ informuje lekár.

Druhú skupinu tvorili osoby očkované od decembra 2020 po február 2021, rovnako všetko zdravotníci.

„Očkovaní prevažne vakcínou Pfizer/Biontech. Išlo o 10 ľudí vo veku od 31 do 50. Testovali sa z nich len traja, všetci traja už boli pozitívni, bez príznakov. Na test šli z vlastného záujmu, lebo boli v kontakte s pozitívnymi. Zvyšní siedmi nám odmietli ísť na testy.“

Z vyššie uvedeného podľa Čičalu vyplýva, prekonanie COVIDu vytvára silnejšiu imunitu, než očkovanie. Po prekonaní ochorenia sa totiž vytvára imunita voči celému vírusu, nielen voči hrotovým proteínom ako to je v prípade očkovania. Preto imunita trvá tak dlho po prekonaní a je účinná aj voči novým mutáciám.Lekár na základe týchto zistení v závere kladie niekoľko dôležitých otázok: „prečo sa očkujú ľudia, čo COVID prekonali? (farma biznis?) Prečo sa netestujú očkovaní ľudia, ktorí sú súčasťou klinického testovania a ponechávajú sa ako ohrozenie pre ostatných, nakoľko ich účinnosť hlavne voči mutáciám je veľmi nízka? Prečo sa nerobia podrobnejšie štúdie o imunite po prekonaní? (farma lobby?) prečo sa obmedzujú ľudia na základe pochybného neúčinného očkovania a obzvlášť v porovnaní s tými, čo COVID prekonali a majú podstatne účinnejšiu imunitnú odpoveď?“

Zdroj: Hlavne spravy.sk