Choď na obsah Choď na menu
 


Združenie lekárov, ktorí sú za život, bojuje proti transrodovej ideológii novou iniciatívou, v ktorej varuje, že verejné školy a úrady predstavujú riziko pre dospievajúcich, ktorí si mýlia svoje biologické pohlavie. Informuje CNA

Iniciatívu Biological Integrity Initiative sponzoruje American College of Pediatricians, združenie viac ako 600 pro-life lekárov a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ktorí sa podľa svojej webovej stránky snažia umožniť “všetkým deťom dosiahnuť optimálne fyzické a emocionálne zdravie a pohodu”.

“Masívny tlak na to, aby sa deti stali terčom experimentálnych, život meniacich liekov a operácií, je ideologickej povahy, je v priamom rozpore s biologickou realitou, protirečí dobrej lekárskej praxi a hlboko znepokojuje lekárov, ktorí zasvätili svoj život etickej, súcitnej starostlivosti o svojich najzraniteľnejších pacientov – deti,” uviedol prezident združenia Dr. Michael Artigues podľa tlačovej správy.

Výkonná riaditeľka American College of Pediatricians Jill Simons uviedla: “Pojem biologická integrita označuje život v súlade s vlastným prirodzeným biologickým ja – integrovaným celkom tela a mysle. Deti a dospievajúci by mali byť milovaní a mali by sa naučiť milovať samých seba ako úplní muži alebo ženy. Deti sa vždy rodia v správnom tele.”

 

V exkluzívnom rozhovore pre agentúru CNA Simonsová povedala, že asociácia reaguje na “prudko rastúce” telefonáty lekárov o “jednej z najväčších hrozieb pre deti: tejto transrodovej ideológii”.

 

Tri fázy 

Simonsová opísala tri fázy “rodovej intervencie”. Otázky o prirodzenej pohlavnej identite sa kedysi označovali ako “rodová dysfória”, ale tento termín teraz lekári a odborníci na duševné zdravie zavrhli.

“Prvou je sociálna intervencia, pri ktorej sa dieťa a rodina nabádajú k zmene mena alebo zámena a k zmene spôsobu obliekania. Tým sa dieťa skutočne dostáva na bežiacom páse k ďalšej intervencii, ktorá zvyšuje nebezpečenstvo pre dieťa. Keď sa dieťa dostane na tento spoločenský prechod, je preň ťažké zmeniť názor a povedať “toto nechcem”, pretože sa mu dostáva veľa pozornosti a rodina sa na to naladila. Nie je to neškodné,” povedala.

Ďalším krokom je prijímanie “blokátorov puberty”, ktoré zabraňujú normálnemu prirodzenému rastu. Blokátory “zastavujú normálne hormóny a normálny prirodzený proces puberty u detí. Je to škodlivé v mnohých ohľadoch, ktoré poznáme, ale aj v niektorých, ktoré nepoznáme. Predstavte si, že zastavíte hormóny, ktoré mozog potrebuje na rast. Mozog sa počas dospievania veľmi vyvíja a vieme, že testosterón, estrogén a ďalšie hormóny zohrávajú úlohu v tom, ako sa vyvíja mozog, kostné štruktúry, svaly, srdcovo-cievny systém. Keď sa tieto pozastavia, je to veľmi nebezpečné,” uviedla lekára.

Tretí krok: veľké dávky hormónov pre rôzne pohlavia, ktoré sú tiež škodlivé, priblížila Simonsová. “Krížové pohlavné hormóny, teda extrémne vysoké dávky hormónov opačného pohlavia, pri sledovaní blokátorov puberty. Najväčším nebezpečenstvom je, že [deti] nikdy nebudú mať zrelé pohlavné orgány, vajíčka a spermie. Inými slovami: Budú neplodné a nikdy nebudú mať biologické deti,” povedala.

“To nie je len tragické,” povedala Simonsová, “je to niečo, s čím by deti nemali súhlasiť. Nie je to niečo, čo by vo svojom štádiu vývoja mozgu mohli pochopiť.” Upozornila tiež, že vysoké dávky hormónov prekrývajúcich pohlavia sú obviňované z rakoviny, endometriózy, osteoporózy, cukrovky, predčasnej menopauzy a srdcových ochorení.

“Taká osoba,” upozornila, “je teraz celoživotným pacientom s celoživotnou medikáciou týchto hormónov. Tí, ktorí podstúpia chirurgickú zmenu, sú podľa Simonsovej vystavení odstráneniu zdravých častí tela a čelia celoživotným lekárskym a chirurgickým zákrokom, aby sa vyrovnali s jazvami, infekciami a inými stavmi spojenými s ich znetvorením.

 

Pomoc rodičom

Rodičom, ktorých deti skúmajú svoje pohlavie, webová stránka radí: “Objímte ich a povedzte im, že ich máte radi. Pozrite sa im do očí a povedzte im, že budete s nimi, aby ste im pomohli dosiahnuť optimálne zdravie. Všetky deti potrebujú byť uistené o láske svojich rodičov a o tom, že ich neopustia.”

 

Na webovej stránke sa tiež uvádza, že verejné školy ohrozujú deti. Tínedžeri môžu súhlasiť s takzvanou “starostlivosťou potvrdzujúcou pohlavie”, antikoncepciou a liečbou pohlavne prenosných chorôb, zneužívania drog/alkoholu a duševných chorôb, uvádza sa v nej. V niektorých štátoch môžu dospievajúci súhlasiť s interrupciou bez súhlasu alebo vedomia rodičov. “Je veľmi dôležité, aby si rodičia uvedomili, že verejné školy môžu pomáhať deťom pri prechode bez vedomia rodičov,” uvádza sa v správe.

Pre lekárov sú tu odkazy na organizácie združené v American College of Pediatricians a Biological Integrity Initiative, ako aj odpovede na často kladené otázky. Odkazuje napríklad na štúdiu z roku 2021, ktorá na všetkých 3 754 adolescentoch s transidentifikáciou v rodinách amerických vojakov ukázala, že liečba pohlavnými hormónmi viedla k “zvýšenému využívaniu služieb duševného zdravia a psychiatrických liekov a k zvýšenému počtu samovražedných myšlienok/pokusov o samovraždu”.

Na záver Simonsová uviedla, že zdravotnícki pracovníci sa často boja čeliť súčasnému ideologickému hnutiu transrodových osôb zo strachu, že prídu o prácu a licenciu na výkon povolania.

 

Prečítajte si tiež

Zdroj: hlavnespravy.sk