Choď na obsah Choď na menu
 


Toto je jeden z tých príbehov, z ktorých sa vám zdvihne žalúdok. Nemôžeme si byť istí, aké boli zámery návrhára Hasbrovej bábiky „Trolls World Tour Giggle and Sing Poppy“, ale skutočnosť, že je stiahnutá z regálov po tom, čo sa spotrebitelia sťažovali na umiestnenie tlačidla, vďaka ktorému bábika funí a vzdychá „Oooh!“ by vás mala rozhodne zaujímať.

Bábiky sú teraz sťahované z predaja potom, čo petícia s viac ako 150 000 podpismi protestovala proti zjavnej normalizácii zneužívania detí, konkrétne proti umiestneniu tlačidla na „súkromnú oblasť pod sukňou“ bábiky.

Hračka má na bruchu jeden gombík, ktorý po stlačení spustí pesničku alebo frázy ako „Dostanem objatie“? píše CNN.Veľmi bizarne umiestnený gombík pod sukňou, ktorý po stlačení znie ako „Whee!“ a „Ach!“ spôsobil poplach.

Dosť vystrašená žena, ktorá natočila video na internete vyššie poznamenáva, že obal krabice nehovorí nič o druhom tlačidle. Takže rodičia by mohli dať túto bábiku svojim deťom, bez toho aby vedeli, s čím sa stretnú, ale potom si všimnú, že ich nová hračka s nimi flirtuje, keď sa jej medzi nohami stlačí tlačidlo.

To je absolútne nevhodné. „Keď stlačíš tento gombík na prirodzení bábiky, zalapá po dychu a zahihňá sa. Toto nie je dobré pre detskú hračku! Táto hračka by mala byť odstránená z našich obchodov, „uvádza online petícia, ktorá bola podľa CNN zameraná na Target, Amazon, Walmart a ďalšie významné maloobchody. „Čo si o tom budú myslieť naše nevinné, vnímavé deti? Že je zábavné, keď sa niekto dotkne vašich súkromných partií? Že pedofília a zneužívanie detí sú v poriadku? „, dodáva žena na videu.

Výrobca hračky Hasbro však povedal CNN, že je to všetko len veľké nedorozumenie.

Hasbrov hovorca Julie Duffyová povedala CNN vo vyhlásení, že „táto funkcia bola navrhnutá tak, aby reagovala, keď bábika sedí, ale uvedomujeme si, že umiestnenie senzora môže byť vnímané ako nevhodné“.

„Nebolo to zámerné a sme radi, že môžeme spotrebiteľom ponúknuť náhradnú bábiku Poppy rovnakej hodnoty prostredníctvom nášho tímu Consumer Care. Sme v procese vyradenia predmetu z predaja, dodal Duffyová.

 

 

Zdroj:

magazin1.sk