Choď na obsah Choď na menu
 


Ultrazvukové vyšetrenie možno nie je v predpotratových hodnoteniach na klinikách reprodukčného zdravia považované za dôležité, pretože na týchto klinikách ide len o zisk, ktorý sa dosiahne len vtedy, ak sa žena rozhodne pre potrat. V Írskych centrách Human Life Internationa (HLI) sú však ultrazvukové vyšetrenia nevyhnutným nástrojom na záchranu životov.

Poradenské tehotenské centrum Ask Majella používa, podľa Patricka McCrystala, riaditeľa HLI v Írsku, ultrazvukové zariadenia na záchranu životov detí, ktoré by inak mohli byť potratené. Ultrazvuk umožňuje matke vidieť detailne dieťatko, ktoré jej rastie pod srdcom. Patrick McCrystal tiež poznamenal, že počas súkromných poradenských stretnutí, ktorých súčasťou je aj ultrazvuk, sa zachránia až 4 z 5 detí.

Farmaceut, ktorý sa stal pro-life aktivistom tvrdí, že úspešnosť ich centier spôsobuje vážne obavy prevádzkovateľom potratových kliník.

 „Keď žena vidí vďaka ultrazvuku svoje dieťa, úplne mení rétoriku,“povedal. „Naše skenery sú ako prenosné prístroje na záchranu detí!“

Certifikovaný zdravotníci a vyškolení dobrovoľníci na telefóne v poradenskom tehotenskom centre Ask Majella reagujú na potreby žien, ktoré sa nachádzajú v krízových tehotenstvách. Skúsená poradkyňa Kate Meenaghová a doktorka Rita O'Connorová, majú na starosti celé Írsko, prinášajú prenosné skenery ženám, ktoré nemôžu prísť na stretnutie priamo do centra.

Ženy, ktoré majú strach zo svojho neplánovaného tehotenstva, najmä tie, ktoré chcú ísť na potrat, sú hlboko dojaté reálnym obrazom svojho ešte nenarodeného dieťaťa, ktoré vidia na obrazovke ultrazvuku. McCrystal zistil, že ženy sa často citovo pripútajú k zázraku života, ktorý v nich rastie a rozhodnú sa dieťa si nechať bez ohľadu na svoju situáciu.

Hoci skener stojí 36 000 eur, írsky pro-life zástanca verí, že tieto prístroje majú v skutočnosti nevyčísliteľnú hodnotu.

HLI v Írsku už roky sústavne poskytuje konkrétnu pomoc matkám, ktoré sa ocitnú v krízových tehotenstvách, uviedol Joseph Meaney, riaditeľ medzinárodnej koordinácie pobočiek HLI.

 „Patrick McCrystal je bývalý lekárnik, ktorý si váži život; s nezvyčajnou autoritou hovorí o zle, ktorým je antikoncepcia a potraty. Ako lekár, ktorý na seba berie prísahu, že poskytne pacientom tú najlepšiu starostlivosť a neublíži im, neúnavne pracuje, aby poskytol alternatívy, ktoré bránia život a presadzujú ľudskú dôstojnosť,“dodal Meaney.

Pán McCrystal hovorí, že misia HLI buduje v Írsku Božie kráľovstvo skrze záchranu životov najzraniteľnejších a prostredníctvom vzdelávania ľudí o materstve a o ľudskosti a dôstojnosti dieťaťa v maternici.

„Každé jedno zachránené dieťa mení svet!“dodal.

Zdroj: http://www.lifenews.sk/node/8285