Choď na obsah Choď na menu
 


Syn pôvodného režiséra Snehulienky odsúdil pripravovaný hraný remake od spoločnosti Disney a povedal, že má potenciál “zničiť” odkaz filmu, informuje Daily Wire .

91-ročný David Hand má rovnaké meno ako jeho otec, ktorý režíroval pôvodnú animovanú klasiku z roku 1937. Jeho komentáre prišli hneď po tom, ako hlavná herečka Rachel Zegler označila animáciu z roku 1937 za “extrémne zastaranú” a vyhlásila, že novú verziu Snehulienky “princ nezachráni”. Ďalej obvinila Snehulienku, že sa zamilovala do “chlapa, ktorý ju doslova prenasleduje”.

Uniknuté fotografie z natáčania tiež ukazujú, že sedem trpaslíkov zmenili na “magické bytosti”, aby “zabránili posilňovaniu stereotypov”.

Hand, ktorý v 90. rokoch pracoval ako dizajnér pre spoločnosť Disney, v rozhovore pre The Telegraph uviedol, že jeho otec aj Walt Disney by sa “obracali v hrobe” nad “urážlivými” zmenami.

“Je to úplne iný koncept a ja s ním absolútne nesúhlasím a viem, že môj otec a Walt by s tým tiež veľmi nesúhlasili,” povedal Hand. “Myslím si, že je to úbohé, že ľudia to tak cítia… toto sú umelecké formy v dnešnom svete filmu.”

 

Hand povedal, že vo všeobecnosti by spoločnosť Disney “nemala brať klasiku a prepisovať ju na svoj obraz”.

“Menia príbehy, menia myšlienkové pochody postáv, už to jednoducho nie sú pôvodné príbehy. Vymýšľajú si nové prebudené veci a to sa mi jednoducho nepáči,” povedal. “Úprimne povedané, považujem to za trochu urážlivé, čo mohli urobiť s niektorými z týchto klasických filmov.”

“Neexistuje žiadna úcta k tomu, čo Disney urobil a čo urobil môj otec… Myslím, že Walt a on by sa obracali v hrobe.”

Zopakoval slová mnohých ďalších kritikov, keď vyzval štúdio, aby radšej prišlo s novými filmami, než aby sa sústredilo na prerábky klasiky. “Vyberte si niečo iné… vytvorte nové postavy, ak to chcete urobiť, ale neničte alebo sa nesnažte zničiť niečo, čo je, čo je klasika a je to nádherné dielo.”

Premiéra filmu “Snehulienka” je naplánovaná na marec 2024.

Zdroj: hlavnespravy.sk