Choď na obsah Choď na menu
 


V čase uzamknutia krajín sa vyplavujú na povrch príbehy neobyčajnej krutosti a aj tento príbeh umelo vyrobených sirôt bezcitne odtrhnutých od matiek bezprostredne po pôrode vyzýva svet k prehodnoteniu, či naozaj až do takéhoto hlbokého morálneho bahna je spoločnosť ochotná zájsť.

Takmer 50 detí, ktoré si u chudobných Ukrajiniek objednali solventní zahraniční záujemci, uviazlo bez týchto svojich biologických matiek, od ktorých boli okamžite po pôrode oddelené, v kyjevskom hoteli. Dôvodom je uzavretie hraníc kvôli koronavírusu. Sprostredkovateľská spoločnosť BioTexCom, ktorá tento obchod zabezpečovala, objednávateľov ubezpečuje: „pozrite, takto sa o nich staráme“.

Organizácia BioTexCom, ktorá sa označuje ako „centrum ľudskej reprodukcie“, informovala svet o tom, ako zhromažďuje novorodencov odtrhnutých od biologických matiek v hoteli „Benátky“, kde sa o bábätká stará jej „profesionálny klinický personál“.

Ide o 46 novorodencov, ktoré sú určené pre zahraničných záujemcov. Firma BioTexCom za každé dieťa inkasuje desiatky tisíc eur, pričom pre Ukrajinku, ktorá dieťa vynosí, vyčlení zhruba 30 tisíc. Budúci rodičia podľa dostupných informácií pochádzajú z krajín ako Taliansko, Nemecko, Británia, Bulharsko či Čína a novorodeniatka poputujú aj medzi štyri homosexuálne páry.

Video, ktoré BioTexCom publikovala, prináša zimomriavky.

46 novorodencov uložených v rade v plastových postieľkách v hotelovej izbe zúfalo plače. Následne prichádza „upokojujúci hlas“ administrátorky hotela, ktorá hovorí, že novorodencov monitoruje „babysitter“ a že rodičia môžu ostať pokojní

Video tiež zobrazuje situáciu, kedy nepočuť žiaden plač, všetko sa zdá byť pod kontrolou, v pozadí zneje upokojujúca hudba, čo je ešte mrazivejšie, lebo každý, kto má dieťa, vie, že bábätká prirodzene plačú a chcú svoju matku. Chcú, aby sa im niekto prihováral, spieval im, bozkal ich. Nechcú profesionálnu starostlivosť, či presné gramy sušeného mlieka, čo im profesionáli v hoteli iste zabezpečia. Mimochodom, ako ubezpečuje spoločnosť budúcich rodičov, cena za dennú starostlivosť klesla z 50 na 25 eur…

Prečo ich však aspoň v takejto situácii nenechali pri ich matkách? Prečo v nich prehlbovať úzkostné stavy, ktoré v nich zanechajú nezmazateľné stopy a do pamäti sa nevryje pocit materinského bezpečia? Odpoveď veľmi dobre poznajú aj priekupníci z BioTexCom:

Novorodenci sú od náhradných matiek okamžite odnímané, aby sme minimalizovali riziko naviazania,“ píšu na svojich stránkach (z iných prípadov, kedy kupujúci boli aj pri pôrode, je známe, že matkám boli dané sedatíva, aby videjká či selfíčka, ktoré si s deťmi títo robili hneď po pôrode, neboli narúšané zúfalým revom náhradných matiek). Vedia teda veľmi dobre, čo sa deje medzi matkou a dieťaťom. Vie to aj celá moderná medicína, ktorá uprednostňuje tzv. rooming in – teda dieťa necháva s matkou na izbe po pôrode, aby prebiehal tak potrebný bonding. Vie to aj celá pediatria, ktorá nabáda k prirodzenému dojčeniu na požiadanie – keď si to dieťa plačom pýta, matka ho hneď nadojčí. V tomto hroznom videu však vidíme zopár žien (zdravotné sestry, či aupairky, ako hovorí pani z hotela), ako sa striedajú pri tom množstve postieľok…

Klinika BioTexCom pritom svojich kupcov utešuje: „Nemajú príležitosť vyzdvihnúť si novorodencov, pretože hranice zostávajú zatvorené kvôli opatreniam proti pandémii Covid-19. Nemali by sa však obávať o svoje zlatíčka, pretože naše sestry ich pravidelne kŕmia.“

Náhradné materstvo sa žiaľ na Ukrajine propaguje a vytvoril sa z neho výhodný biznis. Čo na tom, že dochádza k závažnému porušovaniu práv detí a ich matiek, ktoré k tomuto chorému kroku, absolútne proti ich prirodzenosti pristupujú pre zúfalú finančnú situáciu.

Ukrajinská legislatíva výslovne nezakazuje náhradné materstvo, pretože v skutočnosti sa nachádza v legislatívnej šedej zóne. Tí, ktorí sú v pozadí podnikania s novorodencami, by však podľa ukrajinskej ombudsmanky mohli byť podľa príslušných zákonov obvinení z obchodovania s ľuďmi.

BioTexCom je len jednou z 48 spoločností na Ukrajine, ktorá tento obchod s novorodeniatkami zabezpečuje.

Aj RT dodáva, že nejde o ojedinelý prípad, nakoľko pred niekoľkými týždňami ukrajinská polícia zasahovala v súkromnej reprodukčnej klinike, ktorá údajne „predávala deti“ čínskym mužom.

Osoby, ktoré sa chceli stať rodičmi, mali v tomto prípade údajne zaplatiť okolo 50 000 dolárov, aby zabezpečili umelé oplodnenie náhradnej mamy, ako aj právne služby a vybavenie fiktívneho manželstva potrebného na uľahčenie pašovania detí do zahraničia.

Marína Kovačičová

Zdroj: hlavnespravy.sk