Kalifornská matka troch detí tvrdí, že ju vyhodili z práce necelé dva týždne po tom, ako vyvolala pobúrenie miestnych ľavičiarov, pretože sa počas zasadnutia školskej rady začiatkom roka vyjadrila proti novým učebným osnovám sexuálnej výchovy.

“Ako matka troch detí som advokátkou svojich detí, takže venujem pozornosť tomu, čo sa učí v školách,” Janet Robersonová uviedla v krátkom videu zverejnenom na Twitter/X, v ktorom podrobne opísala svoje skúsenosti.

The Daily Wire uviedol, že Robersonová, ktorá predtým pracovala ako nezávislá zmluvná partnerka pre spoločnosť Compass, veľkú newyorskú realitnú spoločnosť, vyvolala pobúrenie ľavicovo orientovaných členov komunity po tom, čo koncom apríla vystúpila pred školskou radou Benicia Unified School District, aby sa vyjadrila proti prítomnosti nevhodnej rodovej ideológie a sexuálneho obsahu, ktorý sa podľa nej nachádza v novo schválených školských osnovách sexuálnej výchovy. Rodičia môžu svoje deti z vyučovania vylúčiť, ale Robersonová uviedla, že obsah je aj tak znepokojujúci.

“Nové učebné osnovy podporujú zámenu pohlaví, nie ich objasnenie,” Robersonová argumentovala počas stretnutia. “Predstava, že dievča sa môže rozhodnúť byť chlapcom alebo chlapec sa môže rozhodnúť byť dievčaťom, nie je pravdivá a nemala by sa vyučovať.”

Na jej webová stránka, matka zo zálivu tvrdí, že “Prezentovanie sexuálnej degenerácie a promiskuity ako normálnej, prirodzenej a zdravej, najmä deťom, je komunistickým cieľom podkopať a podmaniť si americké hodnoty.”

Krátko po vystúpení na zasadnutí školskej rady v Benicia sa Robersonová stala terčom útokov členov komunity, z ktorých jeden poslal do miestnych novín článok, v ktorom ju označil za realitnú agentku Compass a obvinil ju z “bigotnosti” a z propagácie “rasizmu” a “transfóbie.” Ďalšia osoba napísala list spoločnosti Compass, v ktorom obvinila Robersonovú z toho, že je “proti rovnosti, proti transrodovosti, proti černochom a proti voľbe” a navrhla, aby bola disciplinárne potrestaná alebo prepustená. 

O necelé dva týždne neskôr, 1. mája, Robersonová uviedla, že jej zavolal regionálny podnikový riaditeľ a oznámil jej, že už nemôže “podnikať ako agentka spoločnosti Compass.” Robersonová uviedla, že sa pokúsila argumentovať a poukázala na to, že jej pracovné výsledky boli výnimočné, ale vedúci pracovník jej údajne povedal, že “to nemá nič spoločné s podnikaním.”

Keď odvetila a spýtala sa “ak hovoríte, že to’nemá nič spoločné s podnikaním, s čím to má spoločné?"”, odpovedal podľa nej “slovami v zmysle, ‘no, minulý týždeň toho bolo veľa.’”

“Celé moje podnikanie, všetko, čo som investovala, bolo preč, len tak, ” povedala Robersonová vo svojom videu zverejnenom na sociálnych sieťach. “Ako je možné, že v Amerike môže byť mama, ktorá vystúpi na zasadnutí školskej rady, terčom útoku a zrušenia, čím príde o živobytie? Čo to vypovedá o našej komunite?"”

Po tom, ako bol príbeh Robersonovej’zdieľaný na sociálnych sieťach, sa na známych účtoch, ako sú Libs of TikTok a majiteľ Twitter/X Elon Musk požadovali od spoločnosti Compass odpovede týkajúce sa dôvodov prepustenia Robersona’

V reakcii Compass objasnil, že Robersonová “nebola zamestnancom spoločnosti Compass”ale “nezávislým dodávateľom, ktorý pracoval v agentúrnom tíme, a rozhodnutie o odňatí licencie bolo prijaté na žiadosť jej majiteľa tímu’v apríli 2023.”

Libs of TikTok požiadal Compass, či Robersonová bude môcť naďalej pracovať ako nezávislý zmluvný partner pre iný tím Compass, ale realitná spoločnosť bezprostredne neposkytla verejnú odpoveď.

Zdroj: lifenews.sk