Choď na obsah Choď na menu
 


Po preštudovaní Biblie človek sám zistí, aké sú požehnania a odmeny od Boha, pokiaľ bude jeho nariadenia rešpektovať, a aké sú kliatby v prípade, ak nie. Znie to možno tvrdo, ale svet je tvrdší a horší. Boh je záchrana pred tým všetkým, uviedla na sociálnej sieti mladá slovenská herečka.

Herečka Mária „Mary“ Bartalos zaskočila svojím vyjadrením o LGBT+ komunite. Láska rovnakého pohlavia podľa nej nie je od Boha. „Lásku dvoch mužov či žien zaradil (Boh) pod chaos,“ napísala na sociálnej sieti.

Herečka, ktorá sa pred piatimi rokmi „obrátila k Bohu“ a uviedla, že s herectvom skončila, pretože ju to ťahá viac duchovnou cestou, odštartovala búrlivú diskusiu svojím príspevkom na Instagrame z 18. apríla. V ňom napísala, že ju sociálne siete už nebavia ako kedysi a dlho sa modlila za to, čo ďalej. Zvažovala odchod, no napokon sa rozhodla, že zostane a svojim 185-tisícom followerov bude slúžiť ako motivátor k životu s Bohom.

„Aký naozaj je, z môjho pohľadu, nevychádzajúc zo žiadnej tradície či náuky, ale taký, akého som ho spoznala za posledné roky. Viackrát mi prišli veľmi pozitívne ďakovné správy ohľadom viery v Boha, kt. ma utvrdzujú v tom, že je to z mojej strany správne a chcem to robiť,“ napísala na sociálnej sieti a dodala, že čím je doba horšia, tým viac to potrebujeme.

„Ak zostalo v niekom sklamanie, pokojne ma môžete prestať sledovať a len poďakujem, že ste tu doteraz boli. Ak je v niekom okrem prekvapenia aj kúsok zvedavosti, budem rada, keď zostanete,“ dodala.

Bývalý herecký kolega ju verejne konfrontoval s témou homosexuality

V komentároch pod príspevkom na to reagoval jej niekdajší herecký kolega z markizáckeho seriálu Oteckovia Marián Mitaš, ktorý ju konfrontoval s otázkou týkajúcou sa homosexuálnej lásky.

„Prečo by sme mali odchádzať? Čokoľvek, čo ťa urobí šťastnou a neubližuje druhým, je úplne v poriadku. Snáď len kontrolná otázka. Láska dvoch mužov alebo žien je tiež láska?“ opýtal sa herec.

Na to exherečka reagovala siahodlhou správou, v ktorej sa tak trochu vyhranila proti LGBT+ komunite. „Nerozumiem, prečo kontrolná, ale odpoviem. Od Boha určite nie. Boh má jasné stanovisko. Po preštudovaní Biblie človek sám zistí, aké sú požehnania a odmeny od Boha, pokiaľ bude jeho nariadenia rešpektovať, a aké sú kliatby v prípade, ak nie. Znie to možno tvrdo, ale svet je tvrdší a horší. Boh je záchrana pred tým všetkým. Ľuďom, ktorých stvoril dal z lásky aj možnosť voľby, slobodu aby spravili rozhodnutie či budú počúvať na jeho slovo alebo sa podriadia diablovi. Väčšina ľudí podlieha tej druhej možnosti, niektorí bez toho, že by si boli toho vedomí,“ odpovedala hercovi.

„Ak sa ľudia vo svojom živote trápia a riešia stále nejaké problémy, to nieje požehnanie, ani to, z čoho má Boh radosť. Ale ak je človek schopný si to uvedomiť a činiť pokánie(čo znamená zmena myslenia), a odovzdať sa pod Božie vedenie, vtedy je schopný Boh v nás konať, skutočne nás meniť a nasmerovať na cestu požehnania, zdravia, prosperity v každej oblasti, a naplnených potrieb. Najmä tých, ktoré môže naplniť ako jediný len Boh. Človek môže nájsť skutočný zmysel života len v niečom, čo nás samotných presahuje a nieje závislé na našich emóciách a pocitoch, ktoré dokážu človeka manipulovať. Ale je udavačom objektívneho štandardu, podľa ktorého vieme jasné zadefinovať čo je dobre a čo je zlé. V opačnom prípade to bude len výplod našej fantázie, či zhluk rôznych názorov, z ktorých si vydedukujeme nejaký nás subjektívny názor na danú vec,“ dodala herečka.

 

„Neočakávajte, že vám budú ľudia odpovedať, čo chcete počuť, lebo budete vždy sklamaní. Moja láskavá odpoveď znie, že máme len jedného Stvoriteľa, a ako Jeho stvorenia máme aj “návod na používanie”, alebo návod na život. V tom návode je všetko jasné, presne zadefinované čo robiť, aby to fungovalo a čo nerobiť, aby nenastali problémy. Je na nás ako k tomu budeme pristupovať. Ak nepôjdeme podľa návodu, nečudujme sa, že naše životy majú diery a niekde zlyhávajú. Keby som to nemala s čím porovnať, možno by sa mi tak ľahko neoponovalo, žiaľ mám. Žila som v minulosti veľmi neusporiadaný život. Budem teraz konkrétna. Nie “niektorí kresťania to považujú”, ale ten, ktorý stvoril celý “nás” svet zadefinoval aj poriadok, aj chaos. Lásku dvoch mužov či žien zaradil pod chaos, zalistuj pokojne v najstaršej, najpredávanejšej a zároveň najkradnutejsej knihe na svete. Biblia - Rimanom, kapitola 1, od 18 verša (vína ľudstva). Tam je to čierne na bielom. Čokoľvek ti podložím pravdou z Božieho slová, ktoré je objektívnou pravdou, a ktoré ako jediné dokáže zmeniť ľudský charakter,“ uviedla Bartalos v odpovedi na iný komentár.

 

Netrvalo dlho a jej vyjadrenie o LGBT+ komunite pobúrilo viaceré známe slovenské osobnosti, ktoré ju verejne skritizovali a oponovali v jej názoroch. Medzi nimi napríklad moderátor TA3 Rastislav Iliev, ktorý sa v októbri minulého roka po tragédii na Zámockej ulici v Bratislave prihlásil ku komunite LGBTI+ a vyzval známe osobnosti, aby urobili to isté.

„Milá Mária, neviem, čím ste si v živote museli prejsť, keď ste dospeli k názoru, že byť queer je božím trestom a slobodným rozhodnutím každého človeka, lebo nie je. Podľa Instagramu vyzeráte spokojne, máte krásnu rodinu, skvelú kariéru. Čo poviete Vašim deťom, keď Vám oznámia, že sú LGBTI+? Budú zatratené Bohom? Spriahnu sa s diablom? Preboha, Mária, čo sa Vám stalo? Potrebujete pomoc?“ pýta sa herečky na sociálnej sieti.Pridal sa aj spevák Jakub Petraník, ktorý sa v minulosti verejne prihlásil k LGBT+ komunite.

 

Zdroj: InfoVojna / refresher.sk

https://www.infovojna.bz/article/herecka-maria-bartalos-verejne-napisala-ze-pan-boh-zaradil-lasku-dvoch-muzov-ci-zien-pod-chaos-znami-militantni-extremisti-podporujuci-lgbt-agendu-poburene-reagovali

Súvisiaci článok:

Herečka Mária Bartalos pobúrila sociálne siete. Chce byť motivátorkou k životu s Bohom

Láska rovnakého pohlavia je podľa nej chaos.

https://emefka.sk/herecka-maria-bartalos-poburila-socialne-siete-chce-byt-motivatorkou-k-zivotu-s-bohom/