Choď na obsah Choď na menu
 


Viaceré liberálne médiá v uplynulých dňoch označili nový film Sound of Freedom (Zvuk slobody) za “príbuzný QAnon” a “vhodný pre QAnon,”pričom vo svojich popisoch degradovali film o obchodovaní s ľuďmi na potravu pre konšpiračné teórie, informuje Fox News

 

Film s Jimom Caviezelom v hlavnej úlohe, bol nakrútený podľa skutočného príbehu  Tim Ballarda, agenta americkej Národnej bezpečnosti (U.S. Homeland Security) zachraňujúceho malé deti pred obchodníkmi s ľuďmi v Južnej Amerike.

Britské vydanie denníka The Guardian, webová stránka Jezebel, ako aj iné hlavné média tvrdia, že príbeh je napojený na QAnon, pravicovú komunitu, ktorá je obviňovaná z hraničných konšpiračných teórií.

Hoci sa film, ktorý produkovali Angel Studios a bol uvedený do kín počas sviatku 4. júla, nikdy nezapája do takýchto konšpiračných teórií, ale zároveň odhaľuje podhubie skutočného obchodu so sexuálnymi otrokmi, médiá spojili film s pravicovými extrémistami v snahe zdiskreditovať ho a jeho kasový úspech.

Zvuk slobody

Film, ktorý poukazuje na realitu obchodovania s deťmi, stále priťahuje divákov v celej krajine.

Zvuk slobody prekonáva ostatných hollywoodskych súperov, ako napríklad produkciu spoločnosti Disney Indiana Jones a Nástroj osudu.

Thriller je založený na skutočnom príbehu Ballarda, bývalého federálneho agenta a jeho misii na záchranu detí z obchodu so sexuálnymi otrokmi.

V roku 2013 Ballard skončil s prácou vyšetrovateľa a založil organizáciu Operation Underground Railroad (Operácia podzemná železnica), ktorá pomáha zachraňovať deti zo sexuálneho otroctva a vykorisťovania po celom svete.

Jim Caviezel, ktorý zobrazil Ježiša vo filme Umučenie Krista, si vo filme zahral Ballardovu postavu a v relácii televízie Fox News uviedol, že je to jeho najlepší film od jeho kasového trháku z roku 2004.

Zvuk slobody na stránke Rotten Tomatoes  získal úctyhodných 76 percent od profesionálnych kritikov.

Tu je ukážka z filmu.

Hollywood a elity

Podľa spoločnosti Angel Studios, ktorá vlastní licenčné práva na film Zvuk slobody, je cieľom “upriamiť pozornosť na celosvetové hnutie za ukončenie obchodovania s maloletými prostredníctvom úspešnej distribúcie.”

Napriek úspechu produkcie, spoločnosti Amazon aj Netflix film odmietli.

Prečo? Caviezel naznačil, že s tým môže mať niečo spoločné odhalenie obchodovania s ľuďmi vo filme.

“Do tohto zločinu je zapojených mnoho ľudí v každom odvetví,” vyhlásil Caviezelov herecký kolega Eduardo Verástegui. “V politickom sektore, na celom svete, tu, v Mexiku, na celom svete. Je to globálny problém.”

“Je to problém elity,” pridal sa Caviezel.

“Aj Hollywood,” dodal Verástegui. “Nehovorím, že všetci… je tam veľa skvelých ľudí, ktorí bojujú. Ale tí, ktorí sú na samom vrchole…”

Na otázku, či sú do týchto zločinov zapletení špičkoví ľudia Hollywoodu, o ktorých verejnosť nevie, Caviezel rýchlo odpovedal.

“Na sto percent,” povedal.

Besnenie liberálnych médií

Liberálne média sa snažia film zredukovať na neopodstatnené konšpiračné teórie.

Titulok z denníka The Guardian znel: “Zvuk slobody: thriller s prívlastkom QAnon, ktorý zvádza Ameriku.”

Článok pokračuje.  “Obchodovanie s ľuďmi (vo filme) nesleduje žiadnu zložitejšiu motiváciu než službu bohatým dravcom. Pritom sa nenápadne vyhýba všetkým rečiam o čiernych trhoch s časťami tela a vzácnou organickou biochemickou látkou adrenochrómom, ktorá sa zbiera ako satanský kľúč k večnému životu. Prvé pravidlo QAnon: nehovor o QAnon tam, kde ťa môžu počuť normálni ľudia.”

Stránka Jezebel nazvala film “Fantázia proti obchodovaniu s deťmi vhodná pre QAnon” a tvrdila: “Konečne sa táborový apel QAnon dočkal filmového spracovania, ktoré si vyžaduje.”

Podobne ako The Guardian, aj Jezebel vytvoril spojenie s QAnon prostredníctvom asociácií mimo filmu, napríklad na základe niektorých údajných Caviezelových názorov, ktoré zastával na mediálnych turné.

Článok sa pýta: “A naozaj, ako veľmi môže byť Ballard (a tým aj jeho organizácia) vzdialený od QAnon, keď chlapík, ktorý ho hrá a s ktorým propagoval Zvuk slobody, využíval príležitosť v tlači na šírenie teórií QAnon o adrenochróme a odoberaní orgánov?”

Podobne ako článok v Guardiane, aj článok v Jezebel obvinil film z toho, že je prijateľnejší ako pravicové konšpiračné teórie, aby sa bežní diváci začali venovať okrajovým témam.

Časopis Rolling Stone, ktorý sa bráni slobode prejavu, túto hystériu zdvojnásobil a zašiel tak ďaleko, že zosmiešnil publikum filmu.

“Zvuk slobody je super hrdinský film pre otcov s mozgovými červami,” kričí titulok.

Denník Washington Post zaútočil na film čiastočne na základe jeho hviezdy Caviezela a naznačil, že príbeh súvisí s teóriami o tom, že “globálne elity unášajú deti, majú s nimi sex a zbierajú ich krv.”

A teraz si predstavte bohatého muža, ktorý vytvoril celú sieť sexuálnych otrokýň pre globálne elity, ale keď za záhadných okolností zomrel, hlavné médiá sa na to pozerali inak.

Šialené, však?

Dr. Jordan B. Peterson diskutuje o novom filme “Sound of Freedom” s hviezdou Jimom Caviezelom a skutočným inšpirátorom Timom Ballardom.

Zdroj: hlavnespravy.sk