Choď na obsah Choď na menu
 


V máji sme informovali o osude novorodencov, ktoré si u chudobných Ukrajiniek objednali solventní zahraniční záujemci a ktoré uviazli bez svojich biologických matiek, od ktorých boli okamžite po pôrode oddelené v kyjevskom hoteli, keďže si ich budúci rodičia pre koronavírus nemohli vyzdvihnúť (viac v článku). Juraja Draxlera sa príbeh týchto detí dotkol natoľko, že začal zvažovať, že založí hnutie za zákaz takéhoto obchodu s ľudskými bytosťami, ktoré by mohlo pôsobiť aj medzinárodne.

 

„Najstrašnejšia vec, akú som v poslednom čase videl, boli obrázky z Ukrajiny, kde kvôli zatvoreniu hraníc v dôsledku pandémie uviazli obrovské množstvá novorodencov. Odkladajú ich, kde sa dá, aj do hotelových izieb, takmer ako na sklad. Na to sa, priznám sa, nedokážem pozerať bez sĺz v očiach. Ide o deti, ktoré si cudzinci na chudobnej Ukrajine kupujú u tamojších žien, aby im ich vynosili.“ napísal na sociálnej sieti Draxler.

Za najhoršie považuje, že aj keď o tomto svetové médiá informovali, hovorili o tom iba ako nešťastnom dôsledku krízy. Málo kto už poukázal na to, aký veľký je celý tento biznis, že ide vlastne o obchod s bábätkami, ako veľmi je to nemorálne a že by sa to malo zakázať.

Bývalý minister píše, že ostal šokovaný, keď sa dozvedel, aký rozšírený tento biznis je, koľko súkromných firiem, ktoré takéto oplodnenie vhodnej zdravej ženy z chudobnej krajiny, organizuje.

„Rovnako šokujúce je, aká silná lobby za tým je. Aj tu som pred časom spomínal príbeh jednej francúzskej filozofky, ktorá proti tomuto obchodu s ľudskými bytosťami bojuje. Ale stačí, že ju napríklad nejaká univerzita pozve do panelovej diskusie, okamžite sa na univerzitu vrhnú rôzne skupiny, vrátane tých za údajné práva sexuálnych menšín, a tá musí diskusiu zrušiť,“ pokračoval.

Na záver uviedol, že dokonca začal zvažovať, že by v budúcnosti zorganizoval hnutie za zákaz takéhoto obchodu s ľudskými bytosťami, aj medzinárodné. „Akokoľvek ťažký by ten boj podľa všetkého bol,“ dodal.

Tatiana Stará

Zdroj: hlavnespravy.sk