Choď na obsah Choď na menu
 


6. 4. 2020

Mladý 28- ročný muž, ktorý prišiel zo zahraničia a bol pozitívne testovaný na ochorenie Covid-19, zverejnil na sociálnej sieti video. Upozorňuje v ňom, že mnohé jeho vyjadrenia na sociálnej sieti týkajúce sa koronavírusu neboli buď zverejnené, alebo boli vymazané. Dôvodom podľa jeho slov je skutočnosť, že poukázal na fakt, že u mladých ľudí je priebeh ochorenia mierny.

 

Denis Fifík zároveň poukázal na skutočnosť, že v niektorých skupinách na sociálnych sieťach sú cielene ponechané informácie len o kritických priebehoch ochorenia Covid-19. On o svojich miernych príznakoch v určitých skupinách na sociálnej sieti informovať nemohol, a preto sa rozhodol zverejniť video.

Upozornil tiež, že on ani jeho traja ďalší kolegovia nemali zvýšenú teplotu, a preto považuje požiadavku merať teplotu pri vstupe do obchodu za absurdnú. „Čiže, hovoriť tu o tom, že budeme merať teplotu a tým pádom odhalíme všetkých nakazených, je asi blbosť,“ uviedol.

Denis sa vyjadril aj k problematike sledovania ľudí cez telefón. Uviedol, že človek, ktorý má karanténu a vie o tom, že ho sledujú, by nešiel nikde s telefónom. „Keď som bol na testovaní v Košiciach, nemal som pri sebe telefón,“ vysvetlil. „Môžete nás sledovať. Neviem, čo z toho máte, ale pripomína mi to systém 30 – 40 rokov dozadu,“ dodal.

Upozornil tiež, že je dobré, že sa začalo s masívnejším testovaním, pretože práve tam odhalia viac ľudí. Začal by však od ľudí, ktorí prišli zo zahraničia a testovaní neboli.

Vo videu sa mladý muž vyjadril aj k ekonomike. „Pozrite si, koľko ľudí ročne zomrie na hlad, HIV. Len taká zaujímavosť, od januára do marca zomrelo na svete cez 2 milióny ľudí na hlad.“ Upozornil tiež na úmrtnosť v dôsledku chrípky aj napriek tomu, že ochorenie poznáme už dlhodobo a sú dostupné aj vakcíny. „Nikto to ale nerieši, lebo to nie je zaujímavé,“ dodal.

„Môj názor je, že koronavírus je dosť nafúknutý. Súhlasím s opatreniami o obmedzení. Pokiaľ nemusíte, seďte doma, rozostupy, rúška… Super. Keby to tak bolo v Rakúsku, nebol by som teraz v karanténe a tri týždne nepozeral z okna na moju ženu a syna, ktorých som tri mesiace nevidel. Celé mi to však príde ako brutálne nafúknutá vec. Ľudia by sa mali spamätať. Kvôli blbej chrípke padne ekonomika na r*ť a viac ľudí sa zastrelí, pretože nebude mať na hypotéky a neuživí svoje rodiny,“ uviedol tiež vo videu.

Pre náš portál tiež upozornil, že „ak môžu dôchodcovia – najrizikovejšia skupina – o siedmej ráno čakať v radoch na muškáty v zľave, prečo potom tisíce mladých zdravých ľudí sedia doma a sú bez príjmu? Malo by to byť naopak a systém by nepadol. Starí by boli chránení a mladí sa s tým vysporiadajú ľahšie, keď by to už aj niekde v práci dostali.“

Gabriela Smreková

Zdroj: hlavnespravy.sk