Choď na obsah Choď na menu
 


Len 14-týždňové bábätko sa zobudilo po päťdňovej kóme, informuje CNN. Po ťažkom zážitku sa pozrelo na svojho otca a usmialo sa, čo rodičia zachytili na fotografii. Spolu s ňou ľudí žiadajú o pomoc. 

„Je to moment, ktorý si chcem vo svojom srdci zachovať už navždy,“ hovorí Emma Labuschagne, jeho mama. „Ak mám byť úprimná, bol to najšťastnejší moment môjho života. Je žijúcim zázrakom a nikdy som naňho nebola viac hrdá.“

Rodičia malého Michaela hovoria, že strach, ktorý zažili, keď sa dozvedeli, že ich malé bábätko prestalo dýchať nevedia ani opísať. Lekárom sa však jeho srdce podarilo s pomocou defibrilátoru a adrenalínu opäť rozbehnúť. Po prevezení do nemocnice ho priviedli do umelého spánku, aby ochránili jeho mozog pred poškodením.

Michaeolovi na srdci našli päťcentimetrový nádor, ktorý blokuje prúd krvi do jeho srdca. 

Doktori rodine povedali, že tento problém je tak vzácny, že im nebude vedieť pomôcť žiaden doktor v Spojenom kráľovstve. Rozhodli sa, že nebudú čakať na vhodného darcu, ale nájdu niekoho za hranicami, kto im môže pomôcť.

 Po určitom čase našli detskú nemocnicu v Bostone, ktorej sa za posledných 10 rokov podarili všetky operácie srdca. Sú odhodlaní svoju synovi pomôcť, avšak operácia nebude lacná, bude stáť 132 000 eur. V tom nie sú letenky, dni mimo práce, ubytovanie a podobne. Preto prosia ľudí o pomoc a založili si GoFundMe účet, kde im môžeš pomôcť aj ty.

Zdroj: refresher.sk