Choď na obsah Choď na menu
 


Podľa ministra výzva mladej environmentálnej aktivistky adresovaná investorom, aby sa zbavili fosílnych palív, ukazuje jej nedostatočné chápenie ekonómie a zamestnaneckej politiky.

„Je Greta Thunberg hlavnou ekonómkou? Som zmätený. Pre ľudí, ktorí volajú po tom, aby sa prestali používať fosílne palivá, mám odkaz: sú tu závažné ekonomické prekážky týkajúce sa pracovných miest“, zdôraznil americký minister financií.

Steven Mnuchin zároveň vyjadril nádej v súvislosti s americko- britskou dohodou, ktorá má byť podpísaná v tomto roku. Dodal, že predmetný dokument je pre prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa „absolútnou prioritou“.

Americký minister počas svojho prejavu zdôraznil, že problém so životným prostredím je zložitý a povedal, že USA sú lídri v boji s emisiami. Nerobia to však v štátnom, ale v súkromnom sektore. Podľa neho sú najväčším problémom Čína a India.

Prezident USA vo svojom prejave uviedol, že USA sa pripoja k iniciatíve vysadiť tisíce miliárd stromov, na ktoré Greta odpovedala, že „ klimatická kríza nie je len o stromoch “.

Zdroj: hlavnydennik.sk