Choď na obsah Choď na menu
 


1. Rozum. Chytrí muži menej podvádzajú a viac zarábajú

 

Nie je katastrofou, že niektorí sú chytrejší než ostatní. Ale podľa fínskych vedcov je pre pevné a šťastné manželstvo lepšie vybrať chytrejšieho muža, pretože s veľkou pravdepodobnosťou svoju manželku nepodvedie. Navyše, chytrejší muži obvykle zarábajú viac.

2. Fyzické rozpoloženie tela. Dôležitý je iba rozdiel medzi váhou muža a ženy

 

Vedci z Univerzity of Tennessee došli k záveru, že muži a ženy sú šťastnejší v manželstve, keď je žena štíhlejšia než muž. Pritom nemusí mať telo modelky, dôležitý je iba rozdiel medzi váhou muža a ženy.

 

3. Zmysel pre humor. Smiať sa musíte vy, nie všetci

Väčšina žien dokonca stavia zmysel pre humor v rebríčku na vyššie miesto. Vedci vo svojom výskume dokázali, že ženy na internetových zoznamkách dávajú prednosť požiadavkám, ako je zmysel pre humor. Podľa nich ženy spájajú humor s intelektom. A to mužom v ich očiach pridáva ďalšie plusové body.

4. Emócie. Neskrýva ich pod rúškom mužstva a kľudu

Mnohé ženy chcú, aby vedľa seba mali silného chlapa, ktorý neprejaví slabinu. Ale v skutočnosti sa ukazuje, že emocionálnosť muža je pre šťastné manželstvo veľmi dôležitá.

5. Podpora. Pri úspechu je dôležitejšia než pri neúspechu

Profesorka Kalifornskej univerzity svojím výskumom zistila, že pre partnera je podpora pri úspechu dôležitejšia než pri neúspechu. Práve preto muž, ktorý sa dokáže úprimne radovať z úspechu svojej partnerky, i keď tento úspech nie je kolosálny, bude v manželstve spokojnejší.

6. Práca. Chce, aby partnerka pracovala a rástla ako špecialista

Po svete sa šíri feminizmus, ale mnoho mužov si stále myslí, že žena patrí k sporáku. Výskum v roku 2005 ukázal, že muž z dvoch tretín ovplyvňuje, či žena bude naďalej pracovať, alebo či sa bude venovať domácnosti. Ale bez ohľadu na to počet žien, ktoré chcú byť dobrou matkou a odborníčkou zároveň, neustále rastie.

7. Peniaze. Nesnaží sa zarobiť všetky peniaze na svete

Ženy často chcú, aby u seba mali bohatého muža, ktorý dokáže ľahko zarobiť peniaze. Pritom i žena chce byť finančne úspešná. Vedci urobili prieskum, podľa ktorého zistili, že páry, ktoré nestavajú peniaze na prvé miesto, majú stabilnejšie manželstvo.

8. Spolužitie

Riziko rozvodu sa však zvyšuje u dvojíc, ktoré spolu začali žiť ešte pred sobášom.

9. Detstvo. Rád rozpráva o svojom detsve

Vedci z Cambridge zistili, že ľudia, ktorí boli šťastní vo svojom detstve, sú v dospelosti tiež šťastnejší, čo sa odráža i v manželstve.

Zdroj: hlavnespravy.sk