edit.ZuzanaS

Ako možno najlepšie presvedčiť priateľov alebo rodinných príslušníkov pracujúcich v potratovom priemysle, aby odišli z takejto práce? Je to jednoduché: Dostane ich z nej láska. Tento mesiac v rámci témy svätého Valentína mnohí pro-life dobrovoľníci doručia spolu s kvetmi „ľúbostné listy“ zamestnancom potratových kliník po celej krajine – s nádejou, že im tým pomôžu odísť z odvetvia, ktoré ničí ľudské životy a ísť pracovať na nejaké lepšie miesto.

„Napadlo nám, že ak sa do týchto kliník vyšle posolstvo lásky, prostredníctvom ktorého dáme týmto pracovníkom vedieť, že sa o nich zaujímame, že skutočne pre nich chceme niečo lepšie a že sme ochotní poskytnúť im aj nejaké možnosti, môže to nimi pohnúť,“ uviedla pre LifeSiteNews bývalá pracovníčka potratovej kliniky Abby Johnsonová.

Johnsonová, prezidentka organizácie „And Then There Were None“ (skr. ATTWN), spustila kampaň „Love One Out“ so slovami, že na to, aby sa človekovi nachádzajúcom na ťažkom mieste pomohlo dostať sa na lepšie miesto, niekedy stačí preukázať trochu lásky.

„Boli sme svedkami práce ,lásky‘ v životoch pracovníkov 210 potratových kliník, ktorí prešli našou službou,“ povedala.

Správa v liste je jednoduchá: „Milujeme vás. Ste pridobrí na to, aby ste pracovali na potratovej klinike. Máme vás tak radi, že vám pomôžeme odísť. Uzdravenie je možné.“

Johnsonovej organizácia spolupracuje so spoločnosťou Sidewalk Advocates for Life a aj s mnohými inými organizáciami. Kvety a „Valentínky“ pošlú asi polovici z približne sedemsto kliník, ktoré sú na celom území USA. Johnsonová uviedla, že ak by sa chceli zapojiť nejaké ďalšie pro-life skupiny, môžu ju kontaktovať prostredníctvom jej internetovej stránky.

Johnsonová vie, aké ťažké je pracovať na potratovej klinike.

„Ako bývalá zamestnankyňa potratovej kliniky si spomínam, ako som ten priemysel chcela opustiť, ale premýšľala som, ako by to bolo vnímané. Má ma niekto tak rád, že by mi pomohol dostať sa odtiaľto? Vedela som, že som si zaslúžila niečo lepšie a keď som napokon z potratového priemyslu odišla, chcela som pomôcť odísť aj iným pracovníkom. Preto som založila ATTWN,“ povedala.

Johnsonovej organizácia celoročne prevádzkuje webovú stránku, ktorá svojim návštevníkom umožňuje napísať osobný list zamestnancovi potratovej kliniky. Niektoré z listov boli zverejnené on-line. Odhaľujú, že každý pracovník potratovej kliniky je niekomu synom, kamarátom či dcérou.

„Už dlho sa za teba modlím. Boh je vo svojom milosrdenstve nekonečný. Máš veľa nádherných darov, ktorými by si  mohol obohatiť náš svet. Prosím, zhlboka sa nadýchni a vlož svoju dôveru do Jeho dobroty. Potom urob detský krok vo viere,“ napísal jeden človek svojmu priateľovi pracujúcemu v tomto priemysle.

Jedna matka napísala svojej dcére, ktorá ako lekárka robí potraty: „Ty si bola vyvrcholením mojich snov a túžob môjho srdca, ktoré som mala už osem rokov pred tvojím narodením. Boli sme takí hrdí a šťastní, keď sme čakali na tvoje narodenie. Mala som o tebe také veľké sny: že budeš lekárkou, ktorá bude pomáhať liečiť ľudí, rodiť deti a liečiť mnohé ochorenia ľudstva... Potom nám zlomilo srdce a zranilo naše duše tvoje rozhodnutie vykonávať potraty... Naša drahá dcéra, stále ťa milujeme, aj keď je v našich srdciach táto pálčivá bolesť. Neustále sa modlíme, aby sa ti otvorili oči a aby tvoju dušu mohlo zaplaviť svetlo pravdy.“

Jeden kamarát napísal svojmu kamarátovi v potratovom priemysle: „Priateľ môj, záleží mi na tebe. Keď na teba myslím, vidím vľúdneho, temperamentného, pozitívneho a idealistického človeka... Desí ma pomyslenie na veci, ktoré možno vídaš alebo ktoré sa od teba očakávajú. Bojím sa toho, akú vysokú daň si to na tebe vyžiada. Bola by to pre teba tragédia, keby sa z teba stal niekto, kto počas obeda diskutuje o drvení malých tiel. Prosím, prosím, odíď odtiaľ, kým v tom neuviazneš hlbšie.“

Johnsonová dúfa, že listy a kvety budú pre pracovníkov potratových kliník inšpiráciou k odchodu z priemyselného odvetvia a k rozhodnutiu ísť robiť niečo lepšie.

„Láska vždy zvíťazí. My v ATTWN zisťujeme, že keď je pro-life posolstvo zároveň „pro-love“ („za lásku“, „v duchu lásky“), dokáže pro-life hnutie zasiahnuť rôznorodú skupinu ľudí. Táto skupina – potratoví pracovníci – menia svoju rétoriku na rétoriku pro-life hnutia, vďaka posolstvu lásky, ktoré im dodáva silu odísť z práce v potratovom priemysle,“ povedala.

Zdroj: http://www.lifenews.sk/node/9842