Choď na obsah Choď na menu
 


Porota mesta New York uznala 22-ročného muža vinným z vraždy 14-ročného dievčaťa, ktoré odmietlo ísť na potrat. Pozostatky tela dievčaťa, ktoré spálil v januári minulého roku, vložil do kufra a hodil do oceána.

New York Daily News opisuje Christiana Ferdinanda ako „neľudského Brooklynčana“ (narodeného na Jamajke). 

Ferdinand sa so Shanieshou Forbes zoznámil prostredníctvom facebooku. V tom čase mal 20 rokov a bol prvákom na Akadémii mladých spisovateľov. Časom sa dvojica zblížila aj intímne. Matka Forbesovej, Sandra Price, vedela, že maloletá dcéra s niekým chodila, no nevedela, ako sa dotyčný volá, koľko má rokov, ani ako vyzerá.

Raz v noci napísala Forbesová Ferdinandovi správu a oznámila mu, že čaká jeho dieťa. Potrat však odmietla kvôli náboženskému presvedčeniu matky.

K******a moja, to vážne? Zabi to h***o,“ odpovedal.

Neskôr sa obidvaja stretli v dome Ferdinandovho bratanca. Keď však Forbesová nechcela upustiť od svojho plánu - nechať si dieťa - Ferdinand sa rozhodol vziať veci do vlastných rúk.

Najskôr dievča udusil koženým vankúšom, potom zapaľovačom zapálil jej telo a pozostatky dal do kufra, ktorý potom hodil do [vody na] Gerritsen Beach.

Forbesovej zmiznutie nahlásili 4. januára. O dva dni neskôr našla polícia na pláži vyplavený kufor s jej pozostatkami. 

Obžalovaný dúfal, že slaná voda zničí dôkazy, ktoré predtým nezničli plamene,“ povedal vo svojej záverečnej reči prokurátor Robert Walsh.Mal problém, ktorý bolo treba riešiť: nechcel platiť alimenty a Shaniesha mu stála v ceste.“

Policajné záznamy ukazujú, že Ferdinand poprel akýkoľvek podiel na jej vražde, kým ho zo zločinu neusvedčili dôkazy DNA.

Nezaslúžilo si to žiť,“ povedal Ferdinand.

Polícia však mala preňho ďalšie prekvapenie: Testy pozostatkov nakoniec ukázali, že Forbesová vôbec nebola tehotná.

Podľa súdnych dokumentov sa mladík po priznaní priznal k vražde Shanieshy Forbesovej, spýtal úradníkov: „Myslíte, že by som mohol dostať nejaký druh verejnoprospešných prác?“

Okresný prokurátor ho obvinil z vraždy druhého stupňa a porote trvalo len hodinu, aby Ferdinanda odsúdili.

Porotkyňa nazvala prípad úplne jasným“.

Pri komunikácii na internete by mali byť mladé dievčatá opatrné,“ povedala. On však nemal urobiť to, čo spravil.“

Rozsudok bude budúci mesiac. Ferdinanda však pravdepodobne čaká odňatie slobody na 25 rokov až doživotie.

Nemyslím si, že Boh mu odpustil,“ povedal Shaquana Forbesová, Shanieshina staršia sestra.

Dúfam, že viac neuzrie svetlo sveta. Ja svoje dieťa už nikdy neuvidím,“ dodala Priceová.

Harold Crawford, advokát združenia 100 Blacks in Law Enforcement Who Care (slov. 100 černochov, ktorý sa starajú o vymáhanie práva), pre Bangor Daily News v Maine povedal, že dúfa, že mladí ľudia pochopia nebezpečenstvo internetových zoznamiek. „Kedykoľvek vám niekto na sociálnej sieti povie, aby ste uchovali tajomstvo, je čas prerušiť kontakt,“ povedal.

Bohužiaľ sa Forbesová dostala do rozširujúceho sa zoznamu mladých žien, ktoré boli zavraždené po tom, čo odmietli podľahnúť tlaku svojho priateľa alebo manžela, aby potratili svoje dieťa.

V júli 2005 Pennsylvánčan Stephen Poaches, uškrtil svoju 24-ročnú priateľku a zabil tak v zlosti ju i jej nenarodené dieťa.

V roku 1997 Alfred E. Smith z Louisiany zabil svoju bývalú priateľku, Dennu Moody, po tom, čo odmietla potratiť svoje dieťa. Bol uznaný vinným zo spáchania vraždy druhého stupňa.

Zdroj: lifenews.sk