Choď na obsah Choď na menu
 


Na internete sa tak strhla búrlivá diskusia, ktorá Slovákov rozdelila na dva tábory. Na jej zástancov, ale aj odporcov, ktorí nešetrili drsnými odkazmi. Nešlo totiž len o to, že hviezda seriálu Oteckovia prepožičala kampani svoju tvár. Ako totiž vyplýva zo slov herečky, je zarytou odporkyňou potratov, za čo si vyslúžila nielen podporu, ale aj poriadne ostrú kritiku.

Bartalos je už dlhé roky povestná tým, že je veľmi rodinne založená. Mladá herečka, ktorá pred troma mesiacmi porodila synčeka Noela, sa naplno venuje materským povinnostiam. Okrem toho však už stihla podporiť aj Národný pochod za život, ktorého sa v nedeľu v Bratislave zúčastnilo 50 000 ľudí. Cieľom demonštrantov bolo apelovať na politikov, aby sprísnili interrupčnú legislatívu. „Ak chceme niečo zmeniť, nemali by sme byť ticho. Už túto nedeľu budeme bojovať na pochode za život a za tých najmenších z nás,“ vyjadrila sa herečka vo videopozvánke.

Po jej boku stál manžel Adrián s ich maličkým bábätkom v náručí a aj on ľudí vyzýval, aby prišli. Toto video si na facebooku vyslúžilo množstvo komentárov ľudí. Jednak takých, ktorí s Máriiným názorom sympatizujú, no i takých, ktorí ju majú preto poriadne v zuboch.

Liberáli spustili lavínu kritiky

„Mária má veľké šťastie, že má zdravé dieťa s partnerom, s ktorým je radosť zdieľať nový život. Mária nebola znásilnená, Mária nemá choré dieťa, Mária nemala komplikovaný pôrod, ktorý by výrazne ovplyvnil jej zdravie. A tak Mária podporuje Pochod za život primárne smerovaný proti interrupciám, lebo Mária netuší, aké je byť na opačnej strane. A Boh nás všetkých chráň, aby sme to nezažili ani my,“ uviedla na sociálnej sieti ostro istá pani Elégia, ktorej dalo pod jej rozsiahlym príspevkom za pravdu množstvo ďalších ľudí.

„Poznám prípady, keď aj sám lekár povedal, že radšej na potrat, ako by sa malo narodiť dieťa bez rúk a nôh. To je sťažený život pre všetkých a čo to musí byť aj pre tú matku,“ pridala jedna z komentujúcich. Do tejto diskusie sa zapojila aj istá Natália, ktorá je názoru, že Mária chce legálne odobrať základné práva ženy rozhodovať o svojom vlastnom tele.

Som veriaca a nemám právo vziať niekomu život

Zároveň zverejnila na sociálnej sieti odpoveď od samotnej Bartalos na správu, ktorú jej poslala. „Ja si nepotrebujem čítať iné názory ľudí a robiť si prieskum, ja mám tento názor a rátam s tým, že sa niekomu páčiť nebude. Som veriaci človek, život mi bol daný a ja nemám nijaké právo ho niekomu brať, už vôbec nie vo vlastný prospech alebo pre vlastnú pohodlnosť. Interrupciu neuznávam v nijakom prípade! Keď chce byť žena slobodná, nech je, ale ak raz čelí realite, že je tehotná, mala by to v prvom rade prijať a riešiť to inou cestou ako tou najľahšou - zbaviť sa ho. To je absolútne sebecké,“ znejú slová Bartalos na túto citlivú tému.

Mária Bartalos vo videu zverejnenom na Instagrame so svojím manželom vysvetlila, čo pre nich znamená Pro-life:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 

Zdroj: infovojna.sk