Choď na obsah Choď na menu
 


20. mája 2015 - Tohtoročný britský pochod za život bol podľa jeho účastníkov nesmierne úspešný. Polícia odhaduje, že sa objavilo asi 1200 zástancov pro-life oslavujúcich tému tohtoročného pochodu, ktorá znela „Life from Conception, No exception!“, t.j. „Život od počatia a to bez výnimky!“ . Pochodujúci sa v centre Birminghamu stretli s asi 150-timi zástancami potratov, ktorí mávali transparentmi s nápisom „Moje telo, moja voľba“ ako aj s mierne záhadnými sloganmi ako „Beyoncé vás nenávidí“.

Medzi týmito dvoma davmi ľudí stála polícia: jeden dav radostne oslavoval dar života, druhý nahnevane vykrikoval. V jednej chvíli istý rozzúrený zástanca potratov prerazil policajné bariéry a pokúsil sa ukradnúť mikrofón zástancom pro-life, hneď sa ho však chopili štyria policajti, v zápase ho pritlačili k zemi a rýchlo ho odviedli preč.

Pochod sa konal 16. mája, pričom na ňom vystúpilo viacero inšpiratívnych rečníkov. Bol medzi nimi arcibiskup Bernard Longley, Obianuju Ekeocha (zakladateľ Culture of Life Africa) a Gianna Jessen. Jessen preletela celú cestu z USA kvôli tomu, aby sa podelila so svojím príbehom. Jej matka sa ju totiž pokúsila potratiť prostredníctvom slaného fyziologického roztoku, no ona sa na potratovej klinike narodila živá. V dôsledku toho má teraz to, čo ona neuveriteľným spôsobom opisuje ako „dar mozgovej obrny“.

Ešte pred pochodom sa mladí ľudia a rodiny zhromaždili okolo katedrály sv. Chada. Tam počúvali živú kresťanskú hudbu a prezerali si stánky všetkých pro-life skupín v Spojenom kráľovstve, ktoré podporili tento pochod. Ten bol veľkým obrazom jednoty. Sica Martinez, jeden z organizátorov autobusov z Leicestera po pochode povedal: „Mal som taký silný nadprirodzený pocit, ktorý mám ešte stále; Napĺňa ma radosť z toho, že ako som išiel a počúval, všetci ľudia z Leicestru hovoria to isté... Stále počúvam jedno slovo... Úžasné!“

Keď pochod skončil, istá tehotná žená, ktorá bola práve vtedy na nákupoch, sa priblížila k tejto pro-life skupine a vyrozprávala im, že si nebola istá, čo má so svojím tehotenstvom robiť, keďže ju jej rodina príliš nepodporila. Potom dodala: „Teraz viem, že si svoje svoje dieťa nechám“. Neskôr sa účastníkom pochodu poďakovala za ich podporu aj písomne.

Zdroj: lifenews.sk