Choď na obsah Choď na menu
 


Pred pár dňami poslankyňa za SAS Jana Cigániková vystúpila v relácii, kde agresívne útočila na kolegyňu z KÚ Annu Záborskú pre jej snahy pomôcť tehotným ženám, aby tie nemuseli kvôli nejakým ťažkostiam obetovať život svojho dieťaťa. Cigániková túto pomoc nepochopiteľne vidí ako útok na práva žien a naopak, pretláča potratovú tabletku, aby si ženy potrat absolvovali ešte ľahšie a to rovno doma. Centrum pre politickú reformu zanalyzovalo jej zavádzania a snahy, ktorými v skutočnosti vedie ona sama vojnu proti ženám.

 

Fakt 1.: Potratová tabletka znamená radikálne zlacnenie potratu

Toto zamlčiava. Už 20 rokov cena umelého potratu ostáva 300 Eur, pričom je 3-krát lacnejší ako pôrod. Poslankyňa Cigániková chce jeho cenu znížiť práve zavedením potratovej tabletky. Nelegálna tabletka sa predávala za 60 Eur, legálna by bola ešte lacnejšia, cenovo porovnateľná s antikoncepciou. Tabletka zvyšuje anonymitu, náklady na zaobstaranie potratu sa znížia, bude sa brať priam ako forma antikoncepcie. Summa summarum počet potratov sa zvýši. Taká je realita napr. vo Veľkej Británii, kde bola potratová tabletka zavedená v 90-tych rokoch. Dokonca antikoncepcia je tam zdarma a počet potratov stúpa.

 

Fakt 2.: Zlacnenie potratov povedie k nárastu potratov

Po zavedení potratovej tabletky sa vraj vo všetkých krajinách znížila miera potratov, okrem Islandu – tvrdí Jana Cigániková. Okrem toho, že je to nelogické, je to aj nepravdivé tvrdenie. Stačí pozrieť len na dve anglicky hovoriace krajiny, kde to neplatí. Viď graf z Veľkej Británie. Na trend nárastu upozorňuje aj New York Times, hoci USA vykazuje v oficiálnych štatistikách pokles potratov. Keď už liberálne média vidia tieto nepresnosti, lebo napr. v ľudnatej Kalifornii kliniky nehlásia počet potratov, ani sa neeviduje predaj tabletky cez internet, tak štatistika je viac-menej účelová.

Fakt 3.: Nielen nelegálne potratové tabletky chýbajú v štatistikách

Pripomeňme si tiež jednu z posledných káuz nebohého J. Kuciaka, vďaka ktorému si predajkyňa nelegálnych potratových tabletiek odsedí 6 rokov vo väzení. Tá niekoľko rokov predávala ženám i mužom v SR tento tovar dovezený z Cypru a zo Španielska. V akej štatistike asi boli započítané tie hromadne nakúpené potratové tabletky pre slovenský či poľský trh? Vykazujú všetky krajiny predaj potratových tabletiek do štatistiky potratov? Napr. susedné Rakúsko nikde neeviduje vôbec žiadnu štatistiku potratov.

 
Fakt 4.: Dostupnejšie potraty vedú k väčšej nezodpovednosti (morálny hazard)

Ľudia by boli ešte menej zodpovední ako teraz – nemusia riešiť pri sexe možnosť počatia, lebo ak aj „tabletka deň po“ nezaberie, môžu ešte zhltnúť alebo dať žene zhltnúť lacnú potratovú tabletku. Nežijeme v stredoveku – dnes predsa máme kopec možnosti, ak pár nechce počať dieťa, aby predchádzal počatiu. Niektoré metódy sú dokonca zdarma. Informácie o metódach ako zabrániť počatiu sú ľahko dostupné. Ak niekto nechce mať deti a chce si užívať sex, môže podstúpiť sterilizáciu alebo vasektómiu. Vždy je to menšia škoda ako zabíjať nenarodené deti. Samozrejme nie je dôvod, aby štát také preplácal.

 

Fakt 5.: Potrat „len“ na predpis bude nátlakom na gynekológov a farmaceutov

Samotní „odborníci“ na potraty ich čoraz viac odmietajú robiť. Už deväť zdravotníckych zariadení v SR prestalo vykonávať umelé potraty! Reakciou na to je snaha potratových ideológov zaviesť potratovú tabletku. To povedie k nátlaku na gynekológov, aby ju „len“ predpísali, farmaceuti „len“ predali, veď samotný potrat vykoná žena. Sama ho však bez ich súčinnosti nemôže vykonať. Zdravotníci sú čoraz viac stigmatizovaní z potratovej praxe, najmä keď sa dnes otvárajú oči mnohým, lebo veda i vizuálne technológie ukazujú ľudskosť počatého dieťaťa v maternici.

 

Fakt 6.: V 7. týždni po počatí má ľudský plod sformovanú tvár, prsty na rukách a nohách

Nežijeme v stredoveku, keď nebolo jasné, kedy život začína. Cigániková bojuje aj proti tomu, aby bola žene ukázaná realita potratu – obrázky či ultrazvuk dieťaťa, ktoré má byť potratom utýrané na smrť. Spoznanie násilia v tele ženy by ju vraj mohlo traumatizovať – až tak, že by sa nedajbože rozhodla pre donosenie dieťaťa. Pani poslankyňa nebojuje ani proti traumatizujúcim zásahom počas pôrodov, ani za možnosť bezpečného pôrodu doma, ako je štandard na Západe. Ide jej len o potraty doma! ŠÚKL ich schválil do 9. týždňa tehotenstva, no pre rozpor s platnou legislatívou neboli zavedené. Taká legislatívna zmena nie je v koaličnej zmluve.

Fakt 7.: Chemický potrat je nebezpečnejší ako chirurgický potrat

Kým pri chirurgickom potrate žena nič necíti, chemický potrat je riadne bolestivý a prežíva ho pri plnom vedomí. Len málokto hlási nežiaduce účinky, no žena riskuje otrasné brušné bolesti, infekciu, vykrvácanie a otravu krvi. Veľká štúdia z Fínska ukázala 4-násobne vyššie riziko komplikácii z tabletky ako pri chirurgickom potrate. Aj porovnateľne veľká štúdia z Kalifornie uvádza, že riziko je stále väčšie ako u chirurgického potratu. Tá tvrdí, že komplikácií je menej u zdravších a bohatších, kým chudobnejšie majú viac komplikácií.

POTRATOVÁ TABLETKA NIE JE LIEK. TEHOTENSTVO NIE JE CHOROBA.

Zdroj: hlavnespravy.sk