Choď na obsah Choď na menu
 


Dôkaz, že satan sa potuluje po svete a usiluje sa zničiť duše, leží všade okolo nás. Svedčia o tom najmä dve nedávne správy.

Prvá rozpráva znepokojujúci príbeh 18-ročnej matky z Miami na Floride, ktorá si údajne najala nájomného vraha, aby zabil jej trojročného syna. Jazmin Paezová teraz čelí obvineniam z “navádzania na vraždu prvého stupňa a z ”použitia komunikačného zariadenia na nezákonné účely tretieho stupňa.

Podľa všetkého si našla webovú stránku - pôvodne vytvorenú asi pred 20 rokmi, aby pomohla propagovať spoločnosť zaoberajúcu sa počítačovou bezpečnosťou - s názvom rentahitman.com. V domnení, že si skutočne najíma nájomného vraha, poslala prostredníctvom stránky správu, v ktorej uviedla, že chce, aby jej syna “odviezli, ďaleko, ďaleko, ďaleko a prípadne zabili, ale čo najskôr.”Bola ochotná za to zaplatiť 3 000 dolárov a povedala, že chce “niečo urobiť raz a navždy.”

Druhý príbeh je tragický príbeh dvoch malých chlapcov – siedmich a deviatich – ktorí utiekli z väzenia v špinavom dome. Polícia bola zalarmovaná, keď ich svedok videl bežať po ulici nahých a zakrvavených. Tento svedok povedal, že chlapci sa správali “ako jaskynní ľudia, akoby nikdy predtým nevideli slnko.” Podľa správy polícia zistila, že “veľká časť domu bola zavalená odpadkami a všade v dome bol cítiť zápach výkalov. Chlapcovu’izbu bolo možné zamknúť zvonku aj zvnútra, pričom steny boli zamazané od výkalov.”Malí chlapci sotva komunikujú a nie sú naučení chodiť na nočník. Ich matka a jej priateľ teraz čelia obvineniu z trestného činu.

Keď počujeme takéto otrasné príbehy, nemôžeme si pomôcť a musíme sa pýtať, čo sa stalo s našou spoločnosťou. Ako môžu ľudské bytosti páchať takéto ohavné činy na deťoch?"

A hoci vieme, že ľudia robili iným hrozné veci takmer od úsvitu vekov, môžeme tvrdiť, že dnes sú niektorí takí znecitlivení voči násiliu na deťoch, že kričia “moje telo, moja voľba” len preto, aby to mohli robiť. Tým, ktorí obhajujú násilie pri potratoch, nezáleží na ženách, o ktorých tvrdia, že im slúžia. Záleží im len na tom, aby mali “právo” zabiť to dieťa. Keby im skutočne záležalo na ženách – z ktorých mnohé sú vystrašené a majú pocit, že vlastne nemajú inú možnosť ako potrat – pomáhali by spôsobmi, ktoré nezahŕňajú asistenciu pri vražde dieťaťa.

Ale po viac ako 50 rokoch rozprávania ľuďom, že môžu zabiť najbezbrannejšieho človeka na svete, je prekvapujúce, že táto nenávisť k deťom sa rozširuje aj po ich narodení? Možno sa čudovať, že niektorí rodičia cítia tak málo lásky k svojim potomkom a tak veľa lásky k bezcenným veciam tohto sveta, že by si mohli najať nájomného vraha alebo dať dieťa do klietky?

Keď dovolíme bezohľadné zabíjanie pred narodením, vysielame tým signál, že na nich nezáleží a že tento maličký “problém” možno zlikvidovať pomocou niekoľkých malých tabletiek alebo relatívne rýchleho zákroku.

Ak by sme niekedy potrebovali dôkaz prítomnosti Satana’vo svete, je to práve táto mentalita. A môžeme si byť istí, že s radosťou sleduje, ako sa navzájom ničíme, pretože ničenie je jeho konečným cieľom. Satan je majstrom vo využívaní našej sebeckej ľudskej povahy proti nám. Uvádza udalosti do pohybu a potom sleduje, ako sa nimi ľudstvo nechá pohltiť a udusiť. Pre ľudí sa stalo príliš jednoduchým prejsť od zabíjania pred narodením detí cez zabíjanie a zneužívanie malých detí, bitie a zraňovanie nevinných ľudí na ulici až po ničenie miest.

V anarchii vidíme veľké mestá má dnes korene v znehodnotení ľudského života, pretože nikto, komu by skutočne záležalo na inom človeku, by nemlátil cudzích ľudí, nevykrádal ich podniky, nevypaľoval cudzí’majetok alebo nestrieľal nevinných ľudí.

Ano, satan sa určite smeje, keď mnohí na zemi plnia jeho príkazy.

Predlho sme si volili ľudí, ktorí sú mäkkí v otázke zločinu, dovolili sme tyranom na uliciach, aby nás postrkovali, a pasívne sme sedeli, kým sa zlo tak pomaly vkrádalo do našich zákonov, tried a vlády. Výsledkom toho všetkého je pohŕdanie inými ľuďmi. Ak nedokážeme milovať ani tie najmenšie deti a ak dovolíme, aby našim deťom vytrhávali končatiny z tela ešte pred ich narodením, ako potom môžeme očakávať, že ľudia budú milovať cudzích ľudí na ulici? To jednoducho nie je možné.

Protiliek na to môžeme nájsť len v láske k našim blížnym. Protilátka si vyžaduje, aby sme sa zastali druhých, dali hlas tým, ktorí sú bez hlasu, povedali, že násilné činy voči všetkým ľuďom – narodeným aj pred narodením – nebudeme tolerovať, a potom toto presvedčenie uviedli do praxe. Slová nestačia. Ak nebudeme konať, budeme mať to, čo máme v súčasnosti – krajinu plnú oprávnených a nahnevaných ľudí, ktorí zabíjajú, ubližujú a okrádajú iných, pretože veria, že je to ich právo.

Ale tí, ktorí sa snažia túto pravdu šíriť, sú umlčaní alebo dokonca “zrušení” v snahe udržať status quo. Vidíme to vo všetkých oblastiach života, ale najnovšie aj na scéne country hudby. “Try That in a Small Town” je nedávno vydaná pieseň Jasona Aldeana, ktorá sa zaoberá nenávisťou a agresiou, ktorej sme svedkami v súčasnosti. U mnohých liberálov vyvolala značné rozhorčenie, pretože kričia, že podnecuje k násiliu, pričom jedna osoba dokonca povedala, že ide o “nebezpečný” a “nezodpovedný” videoklip. Vo videu je však triezva pravda’zábery ukazujú zúrivosť a krutosť krajiny, ktorá príliš dlho umožňovala, aby pretrvávali násilné činy – v maternici a na uliciach –.

V jeden riadok piesne, Aldean spieva: “Around here, we take care of our own.” Hoci má na mysli súdržnosť ľudí v malom meste, ak niekedy chceme dosiahnuť pozitívne zmeny v našej krajine, musíme to rozšíriť na celé ľudstvo. Nikdy neprerušíme kruh násilia, ak sa nepostaráme o svojich vlastných. A to znamená všetkých našich blížnych.

Žime teda podľa tejto zásady. Len tak môžeme bojovať proti dielam Satana a ľudí, ktorí ho tak slepo nasledujú.

Zdroj: lifenews.sk