Choď na obsah Choď na menu
 


New York, 4.9.2020 (C-Fam) 026 671 -

OSN menovali za najvyššiu expertku pre zdravie a ľudské práva bývalú potratovú lekárku Dr. Tlaleng Mofokeng z Južnej Afriky! Tá sa zastáva aj prostitúcie tínedžeriek! V juhoafrickej televízii po jej show "Hovory o sexe s Dr T." sa spustila veľká kritika, keď sa zastávala obchodu s ľuďmi a povzbudzovala mladé dievčatá, aby zvážili aj "sexuálnu prácu".

"Som presvedčená, že sexuálna práca a práva sexuálnych pracovníkov sú právami žien, právami v oblasti zdravia, právami v oblasti práce a lakmusovým testom feminizmu, " napísala Dr. Tlaleng Mofokeng v článku z r. 2019 Why Sex Work is Real Work - (Prečo je sexuálna prácou reálnou prácou)

"Idea predávania intímnosti a platenia za služby môže byť prínosom pre mnohých ľudí, ktorí potrebujú spojenie s ľuďmi, priateľstvo a emocionálnu podporu. ..."

Deidre Pujolsová, zakladateľka nadácie "Open Gate International" a spoluzakladateľka "Strike Out Slavery" jej však protirečí:

"Idea legalizácia komerčného sexu by zredukovala jeho škody na mýtus. Mnohí tvrdia, že keby obchod so sexom bol legálny a považovaný za zamestnanie ako každé iné, bol by bezpečnejší. Ale výskum hovorí iné. Krajiny, ktoré legalizovali komerčný sex, často zažívajú šírenie sa aj s tým spojených zločinov”.

"Zákazníci nepovažujú ženy, ktoré si kúpia, za osoby, ktoré treba rešpektovať, ale za neľudské objekty na využitie," hovorí aj Haley McNamara, vice-prezident anglického Medzinárodného centra pre sexuálne zneužívania. "Štúdia dokazuje, že 75% žien v prostitúcii boli znásilnené zákazníkmi. ..."

Zdroj: Život  Cirkvi vo svete, 37/2020