Choď na obsah Choď na menu
 


 

 

Potratoví aktivisti v USA sa snažia cieliť na stále mladšie deti, aby im predstavili svoju radikálnu pro-potratovú agendu. Portál Amaze, ktorý sám seba označuje za Komplexný program sexuálneho vzdelávania pre rodičov i deti nedávno zverejnil na YouTube video, ktoré má za cieľ vysvetliť potrat malým deťom.

 

Pro-lgbt a pro-potratový portál Ms Magazine uvádza, že Amaze publikovalo video koncom februára a označilo, že video obsahuje purpurovú postavu s menom Sam, ktorú si deti obľúbia. Rovnako obdivne opisuje „hravé farby a ilustrácie,“ ktoré deti udržia pri obrazovke.

„Ale čo je najdôležitejšie, video zdôrazňuje, že rozhodnutie vynosiť dieťa do pôrodu alebo ísť na potrat nie je nič iné iba voľba,“ dodáva magazín.

Avšak je v tom viac. Video deťom neukazuje pravdu, ilustruje nenarodené dieťa ako malé červené tkanivo, nie ako jedinečnú ľudskú bytosť. Rovnako osočuje pro-life centrá pre tehotné ženy a označuje ich za „falošné kliniky,“ ktoré robia „podvody“ a „nútia“ ľudí robiť zlé rozhodnutia.

Ak by Vás zaujímalo pre aké deti je toto video určené, web Amaze vysvetľuje, že ide o: „Argumenty pre uvedenie sexuálneho vzdelávania už v škôlkach.“

Vo videu postavička Sam deťom objasňuje, že niekedy ženy podstúpia potrat, pretože viac deti nechcú. Na inom mieste tvrdí, že ženy sa obávajú že si dieťa nebudú môcť dovoliť, alebo by kvôli nemu nemohli ukončiť školu.

Iné sa zasa môžu rozhodnúť pre potrat, pretože: „plod môže byť poškodený – buď sa nevhodne vyvíja alebo má nevyliečiteľnú chorobu,“ hovorí deťom, pričom zasieva do detskej mysle predstavu, že deti so znevýhodnením nemajú hodnotu.

Keď opisuje ako sa vykonáva chirurgický potrat, video ukazuje malú červenú hrudku „jemne vysatú“ z maternice. Rovnako označuje potrat za „úplne bezpečný.“

„Akýkoľvek je dôvod na potrat, rozhoduje sa za seba iba tá osoba, ktorá je tehotná,“ dodáva Sam.

Video prezentujú ako podávanie „základných faktov“ o potrate, avšak naozajstným zámerom je vtlačiť pro-potratovú agendu. Tracie Q. Gilbert, spoluzakladateľka Amaze to jasne ukázala v rozhovore pre magazín.

„Potrat je zdravotná starostlivosť ako každá iná. Mladý človek má právo na vysoko-kvalitnú reprodukčnú starostlivosť rovnako ako na akúkoľvek inú zdravotnú službu určenú pre adekvátny vek, pretože tá zabezpečí všetky jeho potreby vo všetkých ohľadoch, tak ako si zaslúži.“

Gilbertová verí, že video „otvorí cestu k dialógu“ medzi rodičmi a deťmi a pomôže im „prirodzene zdieľať osobné hodnoty.“

Avšak, rovnako jasne dala najavo, že podpora potratu na požiadanie je jedinou skutočnou „hodnotou,“ ktorú by rodičia mali deťom vštepiť.

„Čiže aj keď zdieľanie hodnôt je užitočné a povzbudzujeme ho, rodičia by mali byť opatrní, aby svoje presvedčenie nezdieľali spôsobom, ktorý spôsobí mladému človeku prehnané napätie,“ uvádza Gilbertová.

Tiež naznačila, že rodičia, ktorým „ide úprimne o dobro dieťaťa,“ by nikdy dieťaťu nepovedali nie, ak by si žiadalo potrat ako to robia tí, ktorí majú „príliš obmedzujúce“ a „sex-odmietajúce“ názory.

Amaze je úzko prepojená s pro-potratovou organizáciou Advocates for Youth (Obhajcovia mládeže), známou pre kampane na podporu normalizovania potratov. Partnermi sú tiež potratové organizácie IPPF (International Planned Parenthood Federation a UNFPA (United Nations Population Fund).

 

Pro-life portal LifeNews už v minulosti zverejnil článok o novom pro-potratovom programe z dielne Amaze, ktorý spustili na YouTube začiatkom roku 2019. Jeho cieľom je pro-potratové sexuálne vzdelávanie pre deti od 4 rokov.

Video, ktoré publikovali v minulom roku „Takže si myslíš, že si tehotná,“ rovnako dezinformuje deti o pro-life centrách. Nalieha na nich, aby sa vyhli neziskovým pro-life organizáciám a navštívili potratový gigant Planned Parenthood, ak má dievča pocit, že je tehotné. Tiež predstavuje rodičovstvo mladých ľudí v negatívnom svetle. Aj napriek tomu, že rodičovstvo tínedžerov je určite náročné, video nespomenulo nič o negatívnych dôsledkoch potratu.

Amaze videá, ktoré sú dostupné všetkým deťom s internetovým pripojením nie sú určené iba pre americké publikum. Organizácia Advocates for Youth by rada ovplyvnila mladých študentov na celom svete.

„Amaze sa snaží pôsobiť medzinárodne v spolupráci s partnermi, medzi ktorými sú aj kliniky Marie Stopesk, IPPF/WHR a DKT,“ uviedli na stránke v roku 2019. „Náš web a desať kľúčových videí v súčasnosti prekladáme do desiatich jazykov, ktorými ľudia najviac rozprávajú.“

Bývalí pracovníci na potratových klinikách uvádzajú, že potratový priemysel používa sexuálne vzdelávanie, aby zacielilo na malé deti a predalo tak viac potratov.

Preklad Viktória Dandárová

Zdroj:hlavnespravy.sk