Choď na obsah Choď na menu
 


V spoločnosti sa v poslednom období diskutuje o potrebe sprísnenia potratovej politiky. V parlamente vo štvrtok neprešiel pozmeňujúci návrh zákona, ktorého cieľom bolo napríklad zakázať ponúkanie interrupcie reklamným spôsobom či presadiť povinnosť lekára vyhotoviť dva obrazové záznamy zo sonografického vyšetrenia. Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorá bola od začiatku proti sprísňovaniu potratovej politiky, tento týždeň zaplatila interrupciu jednej mladej žene.

 

Nicholsonová na sociálnej sieti píše, že sa tak rozhodla urobiť po tom, čo jej učiteľky z Dobšinej v utorok poslali správu. V správe sa malo písať, že potrebujú pomoc pretože jedna z ich mladých mamičiek z osady, má 24 rokov a tri deti.

„Prvé porodila v 15. Je veľmi chudobná, žije s otcom detí, ktorého teraz už tretí raz operovali a nemôže pracovať. Ona sama sa o deti stará a snaží sa, ako len vie. Deti dáva do školy a do škôlky, ale je strhaná a stále chorá. Váži 35kg. No a do toho otehotnela. Po treťom pôrode veľmi chcela antikoncepciu, ale nemala na to peniaze. Vie, že štvrté dieťa si nemôže dovoliť,“ popísala príbeh ženy Nicholsonová, ktorá tvrdí, že žena svoje rozhodnutie ísť na interrupciu riadne zvážila a keďže na ňu nemala peniaze, tak jej ju zaplatila ona.

Europoslankyňa píše, že namiesto toho aby sa riešilo sprístupnenie antikoncepcie a tabletky (po) pre všetky sociálne vrstvy obyvateľstva, sa niektorí politici snažia sprísniť interrupcie návrhmi, ktoré ženám majú vraj komplikovať život.

„A tak sa do chudoby a zlého prostredia rodia ďalšie deti. Koľko matiek potom s nimi živorí?“, pýta sa v závere Nicholsonová, no nekladie si otázku či by niektorá „živoriaca matka s deťmi“ niekedy chcela niektoré zo svojich detí preto zabiť alebo či vôbec nejaká ľutuje narodenie svojho dieťaťa, zatiaľ čo s istotou vieme, že takmer každá, ktorá si nechala dieťa vziať potratom skôr či neskôr toto rozhodnutie nesmierne ľutuje.

Na Nichoslonovej status v ktorom sa chváli, že zaplatila dievčaťu z osady potrat, pretože už mala tri deti a čakala štvrté, zareagovala strana KDŽP- Aliancia za Slovensko, ktorá podotkla, že to trochu zaváňa rasizmom. Podstatné v tomto konkrétnom prípade je ale to, že poslankyňa nepomohla dievčaťu zaplatiť pôrod a ani je nepomohla v jej finančnej situácii, ale namiesto toho je zaplatila potrat.

„Nebola jej bohatá pani europoslankyňa oporou a nepovedala jej, že Celine Dion je 12 dieťa a matka tiež s ňou chcela ísť na potrat a nepovzbudila ju, že zabíjanie detí nie je riešením ekonomickosociálnych problémov. Neprispela jej na jedlo pre dieťa, ale prispela na jeho zabitie. Aké odporné a hanebné. Tam, kde liberáli vidia čnosť je v skutočnosti hanebnosť. Svätý Otec nazval potrat nájomnou vraždou, akoby čítal Nicholsonovej príspevok,“ stojí v príspevku KDŽP.

Tatiana Stará

Zdroj: hlavnespravy.sk