Do užívania antikoncepcie - vrátane nebezpečných chemických a abortívnych látok – bolo „zaškolených“ 290,6 miliónov žien a dievčat z radov najchudobnejších ľudí.

Skupina, ktorá bojuje za populačnú kontrolu s názvom Family Planning 2020 (skr. FP2020) vydala správu, v ktorej hovorí, že vďaka jej celosvetovému úsiliu antikoncepciu užíva o 24,4 miliónov žien viac než v roku 2012.

Správa FP2020 sa chválila tým, že v porovnaní s rokom 2012 sa užívanie antikoncepcie v južnej Ázii zvýšilo až o 47%. Užívanie antikoncpcie vo východnej a južnej Afrike vzrástlo o 22 %. Podobný rast užívania antikoncepčných prostriedkov zaznamenala aj Zambia, India, Pakistan a Filipíny.

V Keni užíva antikoncepciu 58 % vydatých žien, pričom v roku 2009 to bolo 46 % žien. Veľkú časť nárastu užívania antikoncepcie u kenských manželiek spôsobila lokálna distribúcia nebezpečných injekčných farmaceutík a abortívnych implantátov. Táto činnosť jedného kenského biskupa podnietila k tomu, že FP2020 nazval globálnym antikoncepčným úsilím, ktoré „odľudšťuje a uráža“.

Family Planning 2020, ktorú riadi a financuje Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov, má v úmysle do roku 2020 rozšíriť služby zamerané na antikoncepciu a „reprodukčné zdravie“ na 120 miliónov chudobných žien vo svete.

Správa o dvadsaťštyri miliónovom náraste antikoncepcie má ďaleko od pôvodných cieľov propotratových organizácií. Tie chcú, aby do roku 2020 užívalo antikoncepciu 120 miliónov žien v 69 „cieľových“ krajinách.

„Je to vlastne článok o akomsi ,znižovaní očakávaní‘ určený zástancom FP2020. Tento článok uvádza, ako ďaleko zašiel projekt pri plnení svojho cieľa. Cieľom je to, aby do ôsmich rokov začalo užívať nebezpečnú hormonálnu antikoncepciu 120 miliónov chudobných žien,“ poznamenal Stephen Phelan, riaditeľ komunikačného oddelenia Human Life International. „Táto skutočnosť sa skrýva za pravdepodobne pravdivým tvrdením o tom, že tieto lieky užíva viac žien, než kedykoľvek predtým. Pre informovaného poslucháča to však nie je upokojujúce tvrdenie, ale alarmujúce.“

Bill Gates, ktorý je katolíkom, tvrdí, že túžbu matiek dať svojim deťom „všetko dobré“ možno splniť len vtedy, keď budú mať univerzálny prístup k antikoncepcii.

„Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov spustila kampaň FP2020 a vybudovala obrovskú multimiliardársku koalíciu farmaceutických spoločností, propotratových a antikoncepčných podnikov a agentúr ,pomoci‘, ktoré sa k nej prihlásili. Títo všetci si myslia, že na svete je príliš veľa ľudí a že farmaceutiká ako Depo Provera sú kľúčom k ,trvalo udržateľnému rozvoju‘ a k hospodárskemu pokroku,“ povedal Phelan pre LifeSiteNews.

„Myslia si, že keď vďaka nim chudobné čierne ženy prestanú rodiť detí, bohatstvo a prosperita prídu samé od seba,“ argumentoval Phelan. „Z mnohých, naozaj mnohých problematických miest tejto skazenej stratégie je azda najviditeľnejšie to, že hormonálne prostriedky, ktoré sa používajú na týchto afrických ženách, majú veľmi vážne riziká. A o týchto rizikách africkým ženám nikto ani nepovie.“

„Vyvíja sa veľký tlak na to, aby sa dosiahol cieľ, ktorý si dali miliardári na severnej pologuli. Títo príjemkyniam ustavične upierajú informovaný súhlas, a to len preto, aby sa splnili ciele. Nerobia lekárske kontroly, ani preventívne prehliadky,“ vysvetlil Phelan.

„Mnohokrát sme boli svedkami toho, že ženy využívajúce tieto prostriedky nevedia, ako majú reagovať pri nežiaducich účinkoch a že sa nemajú na koho obrátiť, ak niečo nie je v poriadku. Prípadne si potom [títo lekári] účtujú veľkú sumu za liečbu choroby, ktorú im spôsobil bezplatne daný antikoncepčný prostriedok.“

Phelan dospel k záveru, že „je mimoriadne nespravodlivé a hanebné, že všetci tí ľudia, ktorí tvrdia, že chcú pre zdravie žien to najlepšie, ani len bližšie neskúmajú, na akej báze skutočne funguje táto ľahkomyseľná kampaň.“

CNS zase poznamenalo, že „strach z preľudnenia vedie k snahe, obmedziť plodnosť tých, ktorí sa  považujú za ,nežiaducich­­­‘. Zakladateľka Plánovaného rodičovstva, Margaret Sangerová, presadzovala antikoncepciu v afroamerickej komunite, aby tak zamedzila jej rast. Gatesova nadácia sa na antikoncepciu pozerá ako na spôsob, akým možno obmedziť populáciu chudobných ľudí v Afrike a v Ázii“.

„V súčasnom svete azda niet kampane, ktorá by tak dokonale odmietala výzvu pápeža Františka z encykliky „Laudato Si“, že sa rozvoj a plodnosť nemá stavať proti sebe,“ kritizoval Phelan. „FP2020 je opravdivým stelesnením ,ideologickej kolonizácie‘, ktorú Svätý Otec stále znova a znova odsudzuje.“

Až do roku 2013 Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov dala Plánovanému rodičovstvu a iným potratovým zariadeniam 71 miliónov dolárov. V roku 2014 však Melinda Gatesová uviedla, že nadácia „sa rozhodla, že už nebude financovať potraty“. Vo svojom blogovom príspevku Melinda uviedla, že „s touto otázkou bojuje“.

Zdroj: http://www.lifenews.sk/9495/na-celom-svete-uziva-antikoncepciu-udajne-290-milionov-zien?q=9495%2Fna-celom-svete-uziva-antikoncepciu-udajne-290-milionov-zien