Choď na obsah Choď na menu
 


18. 4. 2020

Myslel si, že táto voľba sa ho netýka. Otec dieťaťa prosil matku; ona však už bola vo vnútri Founderovho ženského zdravotníckeho centra a čakala na to, kým príde lekár vykonávajúci potraty.

Tím z organizácie Created Equal (Stvorení ako seberovní) bol 22. mája pred touto klinikou. Vtedy z nej vyšiel otec, ktorý povedal, že je „skľúčený“ pri predstave zabitia dieťaťa. Keď sa s ním tento tím rozprával, súhlasil s nimi a povedal: „Chlapi, milujem to, čo robíte. Ja si chcem [svoje dieťa] nechať.“ Dodal však: „No, nie je to na mne,“ a ukazujúc na potratové zariadenie povedal: „Toto je jej rozhodnutie.“

Created Equal mu povedali, že sú ochotní im pomôcť. Otec povedal, že už majú jedno dvojmesačné dieťa. Povedal tiež, že matke hovoril, že „najlepším riešením by bola adopcia, pretože je presvedčený, že každé dieťa si zaslúži, aby malo život“.

Zatiaľ čo jemu tím z Created Equal stále ponúkal pomoc, prišiel lekár vykonávajúci potraty. Otec šiel k svojmu autu, aby telefonicky prosil o život svojho dieťaťa. A potom o 30 minút neskôr, sa stalo toto: tím videl, ako sa otec stretol s matkou, ktorá už bola pripravená na odchod. S úsmevom mu tím povedal:  „Nedokázala to spraviť!“

Otec, ktorý sa cítil bezmocný a deprimovaný pri predstave, že jeho dieťa umiera, sa odhodlal bojovať len preto, že vonku pred potratovým zariadením stálo niekoľko ľudí, ktorí mu pripomenulo to, na čo ľudia v čase krízy často zabúdajú: že pre ženy s neplánovaným tehotenstvom existuje veľa dostupných bezplatných prostriedkov. Význam toho, čo sa stalo počas tých niekoľkých minút, je úžasnou skutočnosťou, ktorá sa dennodenne stáva po celej krajine. Pár minút, pár ďalších prosieb za život - a je zachránené ďalšie dieťa.

Toto všetkým otcom nenarodených detí pripomína, že aj oni majú isté možnosti. Tento článok otcom pripomína, že na obranu majú určitý vplyv – a to aj právny. Dieťa má dvoch rodičov a otec môže byť poslednou líniou obrany, ktorú má dieťa na to, aby žilo.

Prevzaté so zvolením LiveActionNews.

Zdroj: lifenews.sk