Choď na obsah Choď na menu
 


USA 26. aprila

 

Úmrtie ženy nie je ojedinelým prípadom, známych je minimálne 29 úmrtí

Podľa portálu Life News médiá odignorovali fakt, že v Taliansku zomrela žena po tom, čo užila potratovú tabletku RU486, ktorá obsahuje látku Mifepriston zabíjajúcu dieťa. Následne sa podáva Prostaglandín, ktorý vyvolá pôrod.

Tabletka RU486

Podľa talianskych spravodajských zdrojov, na začiatku tohto mesiaca nemenovaná 37-ročná žena zomrela v Turínskej nemocnici na zástavu srdca. Smrť nastala po užití RU486.

Lekári uvedenú skutočnosť popísali ako “šok“. Uviedli, že všetko čo sa týkalo potratu a hospitalizácie ženy “bolo regulérne“. Spravodajské zdroje však uviedli, že nebolo známe, že by žena trpela nejakou chorobou.

 

Žena v nemocnici užila tabletku RU486, ktorá mala ukončiť život dieťaťa. O dva dni neskôr sa do nemocnice vrátila, aby dostala Prostaglandin, ktorý stimuluje silné sťahy maternice, aby došlo k vypudeniu dieťaťa.

Avšak štyri hodiny po užití látky sa začala žena sťažovať, že nie je schopná dýchať. EKG zistilo fibriláciu predsiení srdca i nepravidelnú a rýchlu srdcovú frekvenciu, ktorá je zvyčajne príčinou zlého prekrvenia tela. Za niekoľko okamihov bola žena mŕtva.

O tom, že nejde o ojedinelý prípad, značí fakt, že známych je minimálne 29 úmrtí. Avšak táto tabletka sa aj naďalej predáva a hlavné spravodajské médiá o ďalších prípadoch úmrtí mlčia.

Ďalším dôsledkom, ktorý tabletka spôsobuj,e sú aj silné bolesti. “Najhoršie bolo, keď ma pustili domov. Nestihla som ešte ani nastúpiť do auta a pocítila som neznesiteľné bodavé bolesti, bola som čoraz slabšia a ak by som nemala v aute priateľa, dnes tu už nie som. Cestou domov po schodoch som ešte zamdlela. Keď sa mi podarilo dôjsť domov, hodiny som zvracala a mala neskutočné hormonálne výkyvy, pocity chladu a tepla, bláznivé búšenie srdca, a silné kontrakcie, ktoré ma položili do kolien. Nasledujúce dni som musela ostať v posteli a sama som sa nevedela pohnúť ani na toaletu. Bála som sa, že niečo sa zbabralo, alebo som dostala nejakú alergickú reakciu. Volala som lekárke, no tá mi povedala, že do nemocnice mám prísť len v prípade silného krvácania,“ uviedla pre portál Tempi Mária, ktorá tabletku tiež užila.

“Nejde tu len o ukrutné telesné bolesti,” dodáva Mária. “S týmto liekom si všetko uvedomujete. Najväčšiu hrôzu som však zažila, keď som šla len na malú potrebu na toaletu, a zrazu som všetko vypudila. Aj môj plod.“ Viac o osude mladej ženy si môžete prečítať v článku Svedectvo: Moja nočná mora sa volá RU486.

 

Záverom udalosti je fakt, že tabletky, ktoré spôsobujú smrť nenarodeným deťom, ju spôsobujú aj samotným matkám.

ru

 

Zdroj: hlavnespravy.sk