Choď na obsah Choď na menu
 


Chlapček, ktorý prežil neskorý potrat, označila sudkyňa za “malý zázrak“. Potrat sa podľa informácií zverejnených denníkom The Guardian uskutočnil, pretože život matky bol v nebezpečenstve.

Šestnásťmesačné dieťa britský denník pomenoval “A“. Chlapček sa narodil v auguste 2013 v 26. týždni tehotenstva po tom, čo sa lekári rozhodli tehotenstvo ukončiť z dôvodu matkiných záchvatov a podozrenia na meningitídu a encefalitídu.

 

Chlapčeka prepustili na Štedrý deň

Podrobnosti o prežití chlapca sa objavili v rozsudku, v ktorom sudkyňa dospela k záveru, že chlapec by mal žiť s rodinou svojho otca, keďže matka uviedla, že nie schopná sa o dieťa postarať.

Sudkyňa Carol Atkinsonová sa dozvedela, že doktori podali žene látku na vyvolanie potratu. Chlapček však prežil. Po narodení strávil v nemocnici 5 mesiacov. Prepustili ho na Štedrý deň v roku 2013.

Dieťa bolo najprv umiestnené do pestúnskej starostlivosti, pretože matka nebola ochotná sa o neho postarať. Zároveň obviňovala otca, pochádzajúceho z nigérijskej moslimskej rodiny, z násilností.

Po preskúmaní všetkých podrobností sudkyňa rozhodla, že ide o nepodložené obvinenia a chlapčeka zverila do starostlivosti otca. Matke je s dieťaťom kontakt umožnený.

 

Malý zázrak

Sudkyňa uviedla, že je pozoruhodné, že chlapec prežil. „Je to malý zázrak,“ zverejnil The Guardian jej vyjadrenie.

Traumatický zážitok potratu sa však podpísal na chlapčekovom zdraví. Zdravotné ťažkosti sa tiež odrazia na sociálnom a emocionálnom vývine. Preto bude dieťa potrebovať človeka, ktorý dokáže uspokojiť jeho špecifické potreby.

ru

Zdroj: hlavnespravy.sk