Choď na obsah Choď na menu
 


Gynekológ z malého mestečka v štáte Ontario, ktorý mieša pôrody detí s ich zabíjaním v maternici, sa vzdal svojej lekárskej licencie po tom, čo Komora lekárov a chirurgov preskúmala 28 [jeho] nepodarených prípadov a prehlásila ho „nekompetentným pri vykonávaní pôrodníctva a gynekológie“.

V hore nohami prevrátenom svete lekárskej etiky jednou z vecí, ktorú doktor Michael Prevost z Almontu v Ontario pokazil, bolo, že nechal prežiť dve deti s vrodenými postihnutiami, ktoré sa snažil zabiť v maternici. Neoficiálne svedectvá, ktoré sa nachádzajú na webových stránkach, na ktorých pacienti hodnotia svojich lekárov, súhlasia s tým, že bol osobnostne šarmantý, no v pôrodnej sále drsný.

Potratár Michael Prevost z Almonte v Ontariu, ktorý prišiel o lekársku licenciu.

Všetky jeho potraty však boli farmaceutické, vykonané prostredníctvom metotrexátu. Vyhlásenie Komory uvádza:Preukázal nedostatok úsudku. Následkom jeho zlyhania pri vyšetrovaní totiž pacientom hrozilo poškodenie alebo zranenie. Bolo to v dôsledku jeho zlyhania pri výpočte dávok metotrexátu na základe príslušnej povrchovej časti tela jeho pacientov a následkom jeho zlyhania pri následnom jednaní s pacientmi, vrátane tých prípadov, keď si bol vedomý, že pacienti mali po podaní metotrexátu dalšie tehotenstvá.“

Metotrexát sa používa na vyvolanie potratov a liečbu rakoviny. Webová stránka webmd.com pod hlavičkou Zdravie žien uvádza ako nežiaduce účinky lieku pri potratovom použití len nevoľnosť a zvracanie. Je zaujímavé, že iné webové stránky zamerané iba na samotné vedľajšie účinky dávajú alarmujúcejší pohľad na vedľajšie účinky metotrexátu. Tie zahŕňajú ťažkú ​​azotémiu (príliš veľa dusíkatých látok v krvi), závažnú infekciu krvi, žalúdočné a črevné krvácanie a perforácie. Pri potratovom použití sa následne berie druhý liek na vyvolanie pôrodu a vypudenie mŕtveho dieťaťa.

MedicineNet.com varuje: Metotrexát občas spôsobil vážne (niekedy fatálne) vedľajšie účinky. Preto by sa tento liek mal používať len na liečbu rakoviny alebo vážnych ochorení spôsobených hyperaktivitou imunitného systému (akými sú napríklad lupienka (psoriáza) či reumatoidná artritída).“

Vzhľadom na takéto vedľajšie účinky, je pochopiteľné, že Komora Prevostovi vytýkala nielen to, že zanedbal následné vyšetrenia, ale aj to, že neurobil úplné vyšetrenia už vopred. Komora dala Prevostovi (ktorý nie je v praxi od roku 2013) jasne najavo, že  jeho licencia by bola natrvalo zrušená aj v prípade, že by neodstúpil. Údajne bol jedným z dvoch lekárov v Ottawskej oblasti, ktorý vykonal „lekárske“ alebo farmaceutických potraty.

Komora vyhlásila: „Váš nedostatok zodpovednosti a profesionality je v rozpore s lekárskou praxou, a tak akýkoľvek menší trest než zabrániť vykonávaniu vášho povolania, by znamenal, že táto Komora si neplní svoje povinnosti.“

Webová stránka ratemds.com mu dáva tri a pol hviezdičky na základe šiestich pripomienok od pacientov. Tie sa pohybujú od jednej ženy, ktorá by po 10 rokoch pod jeho starostlivosťou už nešla nikam inam až po nejakú inú, ktorá hovorí, že pri pôrode jej dieťaťa v roku 2003 používal „barbarskú silu“ a takto si sťažuje: Kvôli nedbalej prezieravosti lekárov a ich nedbalým [sic] úsudkom som si veľa vytrpela... Je to veľmi neučený [sic] doktor so zlým úsudkom, ktorý skrýva svoju neschopnosť za pekný úsmev.“ Komentáre sa točia okolo dvoch tém: bol šarmatný, no - čo sa týka operačných zákrokov - ťažkopádny.

Zdroj: lifenews.sk