Choď na obsah Choď na menu
 


“Nechoďte na potrat, my im neskôr odoberieme orgány”

 

Neuveriteľný cynizmus prišiel zo strany Britskej spoločnosti pre transplantáciu. Tá spustila kampaň, ktorou presviedča tehotné ženy, ktoré čakajú postihnuté dieťa, aby nešli na potrat. Nie z milosti k dieťaťu, ale aby jeho telo neskôr doslova rozobrali na súčiastky. Správu o tom priniesol denník DailyMail.

Spoločnosť sa obhajuje tým, že väčšina tehotných žien po tom, čo sa dozvie, že čakajú ťažko postihnuté dieťa, ktoré má nízke šance na prežitie, sa aj tak rozhodne, že pôjde na potrat. V dôsledku chronického nedostatku orgánov na darovanie, budú teraz tieto matky “podporované”, aby tehotenstvo priviedli do konca 9 mesiaca, aby tak následne vitálne orgány dieťaťa mohli byť odobraté na transplantáciu.

Jeden z lekárov, ktorí sa tejto iniciatívy chopili, chirurg Niaz Ahmad z univerzitnej nemocnice St. James v Leeds, povedal: “vidíme to ako priechodný zdroj pre transplantácie orgánov na národnej úrovni.

Množstvo lekárov si neuvedomuje, že môžeme využívať tieto orgány. Musíme ich o tom oboznámiť. Orgány týchto detí môžu byť transplantované, fungujú a majú dlhú životnosť.”

V prípadoch, kedy matky súhlasili s odobratím orgánov týchto detí, a po tom, čo ich lekári prehlásili za “mozgovo mŕtve”, udržiavali ich telíčka na umelej ventilácii. Následne chirurgovia mohli odobrať týmto deťom orgány “za čerstva”, kým im bilo srdce. Maximalizovali sa tak šance úspešného transplantovania.

V súčasnosti je v Británii 7000 ľudí na zozname čakajúcich na transplantáciu, čo je pre spoločnosť údajne najväčšou motiváciou.

 

Zdroj: hlavnespravy.sk