Choď na obsah Choď na menu
 


Aktualizované 24.6. 2019

PODARILO SA! Britský odvolávací súd zrušil rozsudok, ktorý matke nariaďoval ísť na potrat!

Vďaka Bohu po veľkom tlaku verejnosti, odvolávací súd zrušil rozsudok potratu a matka s dieťaťom, ktoré nosí pod srdcom sú zachránené!

Ďakujeme za podporu!


Britský súd nariadil matke, ktorá je v 22. týždni tehotenstva, že musí ísť aj proti svojej vôli na potrat. Matka, ktorá dieťatko chce, trpí stredným stupňom mentálneho postihnutia, a preto o nej rozhoduje tzv. Súd pre ochranu.

Sociálna pracovníčka tejto matky dôrazne odmieta názor lekárov, ktorí tvrdia, že potrat je v jej najlepšom záujme. Právny tím ženy protestoval, že takýto názor nie je ničím podložený.

Matka tehotnej ženy sa chce o vnúča postarať, keď sa narodí. Sudkyňa Lievenová, známa zástankyňa potratov, ktorá v roku 2017 povedala, že protipotratové zákony v Severnom Írsku boli podobné mučeniu, sa však nazdáva, že by bolo pre babku príliš náročné starať sa zároveň o svoju dcéru a aj o vnúča.

A preto vraj s ohľadom na to, "že by to žene mohlo spôsobiť traumu, ak by jej dieťa bolo odňaté zo starostlivosti," nariadila ukončenia života chceného dieťaťa, a to napriek tomu, že takéto konanie môže matke spôsobiť vážnu postpotratovú traumu.

Takýto drastický a nehorázny zásah zo strany štátu nie je možné tolerovať, preto, prosím, podpíšte túto petíciu Ministrovi zdravotníctva Veľkej Británie, Mattovi Hancockovi, aby v tomto prípade zasiahol a urobil všetko, čo je v jeho silách, aby zabránil tomuto hrubému prekročeniu právomoci štátu. 

Nevieme, koľko času matka a jej dieťa majú, kým budú donútené k vykonaniu hrozného ortieľ,u prosíme podporte túto petíciu hneď teraz. 

Zdroj: citizengo.org