Choď na obsah Choď na menu
 


Medzinárodná skupina lekárov oznámila, že takmer všeobecne prijímaná interrupcia v pôrodníckej medicíne vytvorila profesionálnu atmosféru cenzúry a predovšetkým nepresnosti peer review recenzií medicínskej literatúry.

Členovia medzinárodnej pracovnej skupiny pre všeobecné ženské zdravie na svojej úvodnej konferencii uskutočnenej vo Washingtone DC v januári 2010 povedali, že chcú protestovať proti častému prístupu pôrodníkov odporúčajúcich najprv interrupciu, ktorý sa rozmohol v pôrodníckej praxi po celom svete. Lekári z Peru, Chile, USA a Veľkej Británie prezentovali svoje referáty o poškodení jednoty medicínskeho sveta aborčnými ideológiami.

Skupina vo svojej úvodnej správe povedala, že prebiehajúca „cenzúra základnej evidencie škôd spôsobených potratmi na ženách vedie k určitej podozrivej monotónnosti vedeckého prieskumu“.

V rozsiahlej správe publikovanej v jarnom vydaní časopisu Linacre Quarterly Dr. Donna J. Harrisonová, riaditeľka Americkej asociácie výskumu a verejnej politiky pro-life pôrodníkov a gynekológov povedala, že hoci  najdôležitejšia zdravotnícka otázka pre pôrodníkov je zdravie matky a dieťaťa od počatia cez pôrod až po kojenie,“ medicínska literatúra je zaplnená predpokladmi v prospech „potratov“.

„Momentálne prevládajúci názor je, že potrat je akýmsi rovnocenným ukončením tehotenstva alebo je dokonca nadradený samotnému pôrodu.“

„Tak silne sa pretláča názor o potrate, ktorý je vraj lepší ako pôrod, že mnohí významní publicisti peer-review výskumov odmietajú medicínske články, ktoré odmietajú proaborčnú ideológiu a sú založené na dôkazoch.“

„Prístup v prospech interrupcie kvôli zdraviu rodičky kontroluje kriticky dôležité finančné a medicínske zdroje a odvádza ich od zásahov, ktoré by mohli najviac ovplyvniť úbytok mortality rodičiek.“

Väčšina medzinárodných medicínskych organizácií ako napríklad Svetová zdravotnícka organizácia, Medzinárodná federácia plánovaného rodičovstva a Populačný fond OSN rázne tvrdí, že „bezpečná interrupcia“ znamená legalizovanú interrupciu a predovšetkým v rozvojových krajinách je úplnou nutnosťou pre zníženie mortality rodičiek.

Správa však hovorí, že príčiny mortality rodičiek pri pôrode sú veľmi dobre známe: výron, zvýšený tlak, infekcia a zložitý pôrod. Voči vymenovaným príčinám sa nebojuje zabíjaním dieťaťa pred jeho narodením, ale „vyškoleným asistenčným zdravotníckym personálom“,  primeraným medicínskym vybavením blízko obydlia matky a primeraným prístupom k liekom a antibiotikám.

Práve pokračujúca snaha nútiť krajiny legalizovať a rozšíriť interrupciu vyčerpáva zdroje potrebné na jej poskytovanie. To sa deje predovšetkým v rozvojových krajinách, kde je pomoc zo zahraničia pri poskytovaní medicínskej starostlivosti kľúčová.

Na konferencii vo Washingtone Monique Chireau M.D., M.P.H. odborný asistent pre pôrodníctvo a gynekológiu na Univerzite medicíny v Duke, spomenul päť faktorov, ktoré fungujú v prospech globalizácie interrupcie:

1) Vyspelé krajiny rozširujú potrat v zahraničí „prostredníctvom väzby s financovaním ženskej zdravotníckej agendy propagujúcej potrat. 2) Aktivity v legislatívnom výskume tlačia na rozvojové krajiny, aby legalizovali potrat. 3) Rýchle presuny politickej moci vo svete vyústili do nestability kultúrnych zvyklostí zanechávajúc národy zraniteľné voči ideológiám kontroly populácie.

Ďalším faktorom je manipulácia jazyka v rámci medicínskej výskumnej literatúry. Dr. Chireau povedal, že použitie „nepresných a kvázi legálnych definícií kriticky dôležitých termínov“ ako napríklad „interupcia“, „nebezpečný potrat“, „spontánny potrat“ a „vyvolaný potrat“ pripustilo dvojznačné a protirečivé závery vo výskumoch a štatistikách“.

Piaty faktor je rýchla expanzia „technologických zmien“ vo svete ako napríklad väčšia prenosnosť prístrojov na interrupciu a zavedenie liekov s interrupčným účinkom, všeobecne známych ako „lekársky potrat“.

Prijatie potratovej ideológie vyvolalo šírenie upravených a veľmi pochybných údajov, zavádzajúcich definícií a zmanipulovaných výsledkov. Všetko spomenuté ovplyvnilo verejné vnímanie a rozhodnutia o financovaní.

Dr. Chireau pokračoval: „Ak je definitívnym cieľom zabezpečenie zdravia žien, je nevyhnutné, aby vedecká komunita „vyvrátila nepresné údaje alebo nevhodné použitie štatistiky a publikovala kvalitné výskumy.“

Zdroj: https://www.lifenews.sk/node/1332