Choď na obsah Choď na menu
 


Minulý týždeň sa Matt Walsh z portálu Daily Wire s čitateľmi podelil o príbeh ženy, ktorá sa rozhodla pre život svojho nenarodeného života pred šiestimi rokmi. Urobila tak po tom, čo si prečítala jeden, z jeho článkov, uvádza The Christian Institute.

Tento článok zverejnil Walsh v roku 2014 ako reakciu na príbeh inej ženy, ktorá bola vo veľmi ťažkej situácii. Anonymná žena napísala ´List na rozlúčku´ svojmu nenarodenému dieťaťu a následne plánovala uskutočniť potrat.

Walsh mal v úmysle primäť ju k prehodnoteniu jej rozhodnutia.

„Cítil som jej znepokojenie. Cítil som jej pocit z nadchádzajúcej straty. Cítil som jej zúfalstvo. A tiež som cítil lásku. Naozaj. Naozaj tam bola,“ napísal Walsh. „Milujete svoje dieťa. Chcete, aby bolo Vaše dieťa šťastné. Povedali ste to sama sebe a ja Vám verím. Ale toto nie je riešenie, drahá priateľka. Naozaj to nie je riešenie.“

Čo sa stalo s uvedenou ženou a jej dieťaťom, nevieme. Avšak minulý týždeň sa autor dozvedel, že jeho článok zachránil život najmenej dvom ďalším ľuďom.

Walsha kontaktovala iná žena, ktorá si jeho článok prečítala, ešte keď ho prvýkrát publikovali.

Žena užila potratovú tabletku. Potom si však prečítala článok a Walshove slová ju natoľko zasiahli, že začala vnímať ukrutnosť zabitia dieťaťa, ktoré milovala. Rozhodla sa preto o zvrátenie potratu. Uvidela reklamu na zastavenie účinku potratovej tabletky spôsobom Abortion Pill Reversal a rozhodla sa zachrániť život dieťaťa.

Walsh uviedol: „Aby som príbeh skrátil, jej dcéra má dnes 5 rokov. Žena má nádhernú rodinu. Vybrala si život a neľutuje, jemne povedané.“

Matku za jej odvahu obdivuje a neprisvojuje si žiadnu slávu.

„Úloha, ktorú som v tom celom zohral, bola malá, avšak som vďačný, že som sa dozvedel, že aspoň jeden môj článok za roky publikovania mal takýto vplyv a dôsledok pre aspoň jednu rodinu,“ napísal.

„Najvďačnejší som za to, že jedno dieťa sa vyhlo osudu, ktorému 60 miliónov iných detí neunikne…“

Činy pro-liferov na celom svete prinášajú ovocie – niekedy menšie inokedy väčšie. Len v Amerike viac ako 60 miliónov nenarodených detí prišlo o život po umožnení potratov zákonom Roe v. Wade. Číslo je ohromujúce najmä preto, že to nie je iba číslo. Každé jedno zastupuje jedinečné a drahocenné dieťa.

Avšak číslo, ktoré pro-liferi nepoznajú, je tiež rovnako významné. Je to počet detí a ich matiek, ktoré boli uchránené od potratu práve preto, že sa k nim niekto priblížil a poskytol im nádej.

Preklad Viktória Dandárová

Zdroj: hlavnespravy.sk