Choď na obsah Choď na menu
 


FBI tento pedofilný kruh prvýkrát odhalila v roku 2021 po tom, ako boli špeciálni agenti Daniel Alfin a Laura Schwartzenbergerová smrteľne postrelení.

Predstavitlia Austrálie a USA informovali, že v rámci rozsiahleho vyšetrovania sexuálneho zneužívania detí bolo zatknutých najmenej 98 osôb. Vyšetrovanie sa začalo po tom, ako boli v roku 2021 pri prenasledovaní podozrivého zastrelení dvaja americkí federálni agenti.

FBI a Austrálska federálna polícia (AFP) oznámili zatknutia počas spoločnej tlačovej konferencie v utorok s tým, že vo väzbe je teraz 19 ľudí v Austrálii a ďalších 79 v USA, pričom všetci čelia obvineniam súvisiacim s údajnou sieťou zneužívania detí, ktorá zahŕňa viacero krajín.Video:

https://www.facebook.com/AusFedPolice/videos/606204674999086/

Šéfka AFP Helen Schneiderová uviedla, že podozriví prevádzkovali "technologicky sofistikovanú online sieť zneužívania detí" na tzv. temnom webe (darknet) a "používali softvér na anonymné zdieľanie súborov", pričom niektorí z nich pravdepodobne páchali trestnú činnosť viac ako desať rokov. Dodala, že väčšina austrálskych podozrivých pracovala v povolaniach, ktoré si vyžadujú "vysoký stupeň" znalostí o online sieťach, čo im pomohlo vyhnúť sa odhaleniu.

Podľa Schneiderovj už dvaja Austrálčania boli odsúdení. Zástupkyňa FBI Nitiana Mannová uviedla, že v USA bolo odsúdených ďalších 43 mužov. V dôsledku vyšetrovania bolo najmenej 13 detí zachránených.

"Táto operácia bola veľmi zložitá. Zložitosť a anonymita týchto platforiem znamená, že žiadna agentúra ani krajina nedokáže bojovať proti týmto hrozbám sama," uviedla Mannová a dodala, že FBI upozornila orgány v iných krajinách na podozrivých v rámci ich jurisdikcie, hoci nikoho nemenovala menovite.

FBI tento pedofilný kruh prvýkrát odhalila v roku 2021 po tom, ako boli špeciálni agenti Daniel Alfin a Laura Schwartzenbergerová smrteľne postrelení pri doručovaní príkazu na pátranie po podozrivom Davidovi Lee Huberovi na Floride. V prestrelke boli zranení ďalší traja agenti, po ktorej si Huber vzal život.

Dôkazy získané po smrtiacej prestrelke neskôr upozornili úrad na širšiu pedofilnú sieť za hranicami USA, pričom FBI minulý rok odovzdala AFP spravodajské informácie o potenciálnych austrálskych členoch. Výsledné spoločné vyšetrovanie nazvané "Operácia Bakis" pokračuje. Schneiderová v tejto súvislosti nevylúčila aj ďalšie zatýkania.

Podľa Mannovej bolo v priebehu operácie do tretích krajín odoslaných viac ako 200 medzinárodných stôp, pričom sa v jej dôsledku začalo viac ako 300 samostatných vyšetrovaní týkajúcich sa sexuálneho zneužívania detí.


Zdroj: rt.com
Preklad: InfoVojna