Choď na obsah Choď na menu
 


Viac ako jeden milión Švédov, čo predstavuje každého desiateho občana vo Švédsku, teraz užíva lieky na depresiu. Počas posledných dvoch desaťročí sa počet užívateľov liekov proti depresii zdvojnásobil, za čo môže neistota kvôli prudkému nárastu zločinnosti, ako uviedla švédska televízie SVT.

 

Najvýraznejším nárastom dopytu po tomto druhu liekov je medzi deťmi vo veku 10 až 14 rokov. Čo do počtu liekov, najviac potrebujú antidepresíva osoby staršie ako 80 rokov. Podľa psychológov existuje niekoľko dôvodov pre vzostup dopytu. Vedľa nárastu kriminality je to aj ponuka lacnejších liekov aj presvedčenie, že brať lieky proti depresiám je akosi normálne.

Za posledných osem rokov sa počet ľudí, ktorí sa počas dňa necítia bezpečne vo svojom okolí, zdvojnásobil z 11 na 20 percent. Takmer polovica, presne 44 percent, uviedla, že sa v noci, keď je sama, necíti v bezpečí. Štúdia tvrdí, že každá tretia osoba upustila od aktivít a zostala doma kvôli obavám z toho, že by sa mohla stať obeťou trestného činu.

Komentár redakcie:

K tomuto všetkému treba pripomenúť, že Švédsko ma silnú liberálnu politiku, ktorá do krajiny vpustili milióny migrantov z Afriky a Blízkeho východu, čo znamená obrovský nárast kriminality a zločinu. Ľudia sa boja o vlastný život a v psychických problémoch si pomáhajú liekmi. Aj toto je dopad progresívnej liberálnej politiky. Švédsko už nebude nikdy také, ako predtým.

Zdroj: magazin1.sk