Choď na obsah Choď na menu
 


Meno Mohamed sa stalo tretím najpopulárnejším menom v rakúskom hlavnom meste, ktoré vlani dávali novorodencom. Informoval o tom denník Kronen Zeitung. Uviedol, že v mnohých regiónoch Rakúska tiež dávajú novorodencom moslimské mená

„Najčastejšie chlapcom-novorodencom vo Viedni dávali mená Alexander a Maximilián, moslimské meno Mohamed je na treťom mieste,“ uviedol rakúsky denník. Poznamenal, že v prieskume počítali všetky „príbuzné“ mená – Mohamed, Mohamed, Muhamat, Muhamad, Muhamed – pretože v rôznych moslimských krajinách rovnaké krstné meno má trochu odlišný pravopis a výslovnosť.

Ďalší rakúsky denník Wiener Zeitung uviedol, že vlani sa vo Viedni narodilo 175 Alexandrov, 161 Maximiliánov, 159 Mohamedov, 151 Dávidov, 137 Filipov a pod. Dievčatka-novorodeniatka vo Viedni vlani dostali najčastejšie mená: Sofia 183-krát, Sára 173-krát a Anna  142-krát.

Aj v iných európskych krajinách sú moslimské mená stále populárnejšie. Napríklad, to isté meno Mohamed bolo v roku 2016 na 8. mieste v zozname najpopulárnejších mien v Anglicku a vo Walese. Informoval o tom Národný štatistický úrad Veľkej Británie. Mimochodom, v Anglicku a vo Walese ako v roku 2016, tak aj v roku 2017, sa narodil približne rovnaký počet Mohamedov, a to 4-tisíc novorodencov.

Eugen Rusnák

Zdroj: hlavnespravy.sk