Choď na obsah Choď na menu
 


Maďarský líder, uviedol, že masová migrácia a súčasný stav hospodárstva eurozóny budú v nasledujúcom roku
hlavnými problémami, ktorým budú členské štáty EÚ čeliť.

Pre maďarské noviny Magyar Nemzet premiér objasnil, že: „Každý inteligentný človek vie, že rok 2020 bude pre Európu ťažkým rokom. V Bruseli sa urobili dve vážne chyby. Jedným z nich bolo prijímanie migrantov a druhým bolo narušenie európskej hospodárskej politiky.“

„Prisťahovalectvo bude pre Európu kľúčovým problémom. Nielen dnes, tento rok alebo rok po ňom, ale po celé desaťročia. Definuje európsku politiku a vzťahy medzi európskymi krajinami. V západných krajinách, kde boli migranti prijatí, sa moslimská populácia z roka na rok zvyšuje a kresťanská populácia klesá,“poznamenal Orbán.

Dodal, že mnoho pro masovoprisťahovaleckých krajín neakceptovalo maďarskú filozofiu obmedzovania prisťahovalectva a zameriavania sa na pro-rodinnú politiku. „Brusel neustále útočí na maďarské právne predpisy, ktoré zaručujú ochranu našich hraníc, zatiaľ čo nedávajú ani cent na našu hraničnú bariéru. “Ako alternatívu k hromadnej migrácii Maďarsko propaguje zvýšenie pôrodnosti.

V rámci maďarského rozpočtu na rodinu na rok 2019 mohli maďarské manželské páry získať pôžičku vo výške 30 000 eur, ktorá je odpustená potom, ako manželia majú tri deti.Maďarský líder sa zmienil aj o vplyve ľavicového americko-maďarského miliardára Georga Sorosa a jeho siete mimovládnych organizácií na migračnú politiku EÚ a uviedol: „Sorosova sieť dosahuje bod, v ktorom chce zmeniť Európu na kontinent zmiešaných kultúr, možno aj odstránenie národných štátov. Budú sa naďalej usilovať o tento plán a budú využívať všetky svoje nástroje.“Strana Fidesz pod vedením Orbána viedla proti Sorosovi niekoľko kampaní, z ktorých jedna viedla k sťažnostiam a pozastaveniu činnosti Fideszu v skupine Európskej ľudovej strany (EĽS) v Európskom parlamente začiatkom tohto roka.

Zdroj: hlavnespravy.sk