Choď na obsah Choď na menu
 


„To sú varovné príklady, ktoré musia z našej strany viesť k ostražitosti,“ uviedol Blanquer vo štvrtok počas rozhovoru s redaktorom francúzskeho rozhlasu Európa 1. „V školstve sú hodnoty, ktoré treba rešpektovať, a keď tieto hodnoty nerešpektujeme a dáme priestor protištátnym prejavom, môžeme mať s výchovou detí vážne problémy „dodal minister školstva.

Blanquer naráža na prípad v Torcy, na parížskom predmestí Seine-et-Marne, kde učiteľ a súčasne imám, ktorý prevádzkuje súkromnú mešitu, predstavoval v škole „protištátne poznámky.“ Učiteľ bol následne prepustený.

Profesor histórie a geografie pracujúci na vysokej škole v notoricky známej no-go zóne (Seine-Saint-Denis) hovoril o niektorých svojich kolegoch, o ktorých sa domnieva, že boli radikalizovaní: „Učitelia nie sú imúnni voči radikalizácii,“ povedal profesor a dodal, že jeden z jeho moslimských kolegov odmieta potriasť ženám rukou.

Radikalizácia študentov je však oveľa rozšírenejšia. Bolo zaznamenaných najmenej tisíc prípadov radikalizácie študentov. Úrady vo Francúzsku sa viac ako inokedy obávajú, že radikálny islam preniká do každého verejného sektora zamestnanosti v krajine. Minulý týždeň zamestnanec s previerkou v parížskej policajnej centrále zabil štyroch svojich kolegov. Neskôr sa zistilo, že nedávno konvertoval na islam a mal väzby na radikálne islamské teroristické organizácie.

Toto sú veľmi nebezpečné správy, ktoré hovoria o tom, že moslimovia, ktorí preniknú do vnútra štátov, môže nabádať na nebezpečné útoky ostatných obyvateľov krajín.

Zdroj: magazin1.sk