Choď na obsah Choď na menu
 


Minulý mesiac žurnál Wall Street uverejnil rozhovor s riaditeľom vnútornej bezpečnosti Patricom Calvarom. "Konfrontácia je nevyhnutná" povedal Calvary. Odhaduje sa, že je asi 15,000 príslušníkov saláfistického hnutia medzi 7 miliónmi francúzskych moslimov. Ich radikálno-fundamentalistické učenie prevažuje hlavne v okrajových štvrtiach Paríža, Nice alebo Lyonu. Zástupcovia tohto hnutia volajú po občianskej vojne proti všetkým nepriateľom islamu.

Príslušníci tohto hnutia otvorene spochybňujú spôsob francúzskeho života a netaja zámer násilne zvrhnúť súčasný poriadok v Európe. Avšak ak by sme zobrali do úvahy, že takéto tendencie majú len saláfisti, tak by to bol oveľa menší problém.

V skutočnosti je hrozba ešte nebezpečnejšia ako sme si predstavovali. Prednedávnom vyšiel v časopise Valeurs Actuelles článok s názvom "tiché dobýjanie". Je to islamský projekt, ktorého cieľom je pomalá zmena francúzskej spoločnosti. Hrozba je stelesnením hlavne postavy z románu Michaela Houellebecqa, kde sa priemerný moslim stane francúzskym prezidentom a konvertuje štát na islám. A odkiaľ islámsky prezident odštartoval svoju kariéru? Z univerzity v Sorbone, čo je dosť blízko reality. Keďže Qatar prednedávnom finančne podporil túto univerzitu, hlavne študíjne programy pre migrantov.

Vo Francúzsku má tiché dobýjanie tvár Zväzu islamistických organizácií (UOIF). Ich vyjadrenie je také, že v skutočnosti poskytuje škôlku pre väčšinu radikálnych islamistických pozícií.

V Taliansku sme boli práve svedkami tejto stratégie. Najväčšou a najvplyvnejšou islamskou organizáciou je l'Unione delle Comunità ed organizzazione islamiche in Italia (Ucoii), podporovanou v Miláne prvou moslimskou predsedníčkou Sumaya Abdel Qader, ktorá je kandidátkou ľavicovej koalície. Qaderovej manžel, Abdallah Kabakebbji, otvorene vyzval k zničeniu Izraelu: "Je to historický omyl, podvod," napísal na svojom facebooku. Jeho riešenie? "Ctrl + Alt + Delete".

Qaderová odhalila somálsku aktivistku Maryan Ismailovú. Stretla sa s ňou na proizraelskom fóre v Miláne, potom čo prehrala voľby s demokratickou stranou, kde sa vyjadrila: "Demokratická strana opäť súhlasila s odporcami islamu. Duše modernému islamu neboli opäť vypočuté."

Ďalšími príslušníkom moderného islamu je napríklad Tarik Ramadan, vnuk Hasana al-Bannu, zakladateľa moslimského bratstva, ktorého motto znie: "Alah je náš cieľ, Prorok je náš vodca, Korán je náš zákon; Džihád je naša cesta, zomrieť v ceste Alaha je naša najvyššia nádej."

Ramadán avšak nikdy nezaútočil na francúzskych občanov, ale rád by sa stal jedným z nich. Jeho kancelária sa nachádza na parížskom predmestí Saint Denis, napísal 30 kníh a ma cez 2 milióny followerov na facebooku. Je riaditeľom výskumného centra pre islamské právo v Katari a je prezidentom Európskej moslimskej siete. Spolu s bývalým talianskym premiérom Massimom D'Alemom propagujú islam. Ramadán pred nedávnom popísal svoju víziu ako: "Islam je francúzskym náboženstvom a francúzština je jeho jazykom..."

Ďalším predstaviteľom moderného moslima je Dalila Boubakeur, rektor Veľkej mešity v Paríži. V roku 2006 žaloval Charlie Hebdo za zverejnenie karikatúry dánskeho Mohammeda. Minulý rok sa dožadoval konverzie kostolov a mešít a žiadal o zdvojnásobenie mešít vo Francúzsku.

V Británií majú tieto moslimské organizácie vlastné súdy v rámci mešity. Rozvod, polygamia, cudzoložstvo, bitie žien sú len niektoré otázky tohto justičného systému.

Katar je veľmi aktívny v sponzoringu moslimských radikálnych bratstiev v celej Európe. Katarská kráľovská rodina napríklad v roku 2015 darovala 11 miliónov dolárov oxfordskej univerzite St. Anthony, kde Ramadán učí a tak isto oznámila, že je ochotná venovať 65 miliónov na rozvoj okrajových štvrtí, kde žijú francúzsky moslimi.

Koniec tohto celého je viac dôležitý ako prostriedky, ktoré plánujú použiť. Islamský štát má rovnaký cieľ ako väčšina tzv. umiernených moslimov. Mnoho týchto umiernených moslimov, aj keď nevykonáva teroristické útoky, tak ich v tichosti podporuje. Násilní džihádisti nie sú jediný problém. Sociálny tlak a propaganda sú väčšie zlo a možno ešte účinnejšie.

Konzervatívny moslim, alebo moslim, ktorý neprijíma Korán nie je pravý moslim a je obvinený z rúhania, za čo je trest smrti. Podľa Jususa al-Qaradawi, sunitského teológa keby za to zrušia trest smrti, tak by islam prestal existovať.

Preto spisovateľka Oriana Fallaciová povedala, že nesúhlasí o klamstve tzv. umierneného moslima, pretože takýto bývajú zavraždení.

Momentálnu mentalitu radikálneho moslima by sme mohli zhrnúť ako: "Vážení Európania, ak aj naďalej uvažujete nad kratšími pracovným týždňom, predčasným odchodom do dôchodku? Nevadí, aj tak Vás budeme dobývať našimi zákonmi."

Zdroj: https://sk.gatestoneinstitute.org/9415/ticha-islamizacia-europy